(0) kommenttia

Hangossa on autopesula, joka ei vain pese vaan myös korjaa auton pintaa

Hangossa on autopesula, joka ei vain pese vaan myös korjaa auton pintaa.

Kurakelit ovat pian edessä ja rapa roiskuu. Kysyimme Han-Carin Christoffer ’Toffe’ Österlundilta miten usein autoa kannattaisi pestä?

Toisen polven yrittäjä Österlundin nyrkkisääntö on, että auto pitäisi pestä vähintään viisi kertaa vuodessa, että se pysyy kunnossa.

Hyönteiset ja linnunjätökset pitää pestä pois viikon sisällä, muuten niitä on vaikea irrottaa, ja ne vahingoittavat maalipintaa, sanoo Toffe.

Österlund haluaa kehittää yritystään ja hyödyntää älyratkaisuja. Han-Car kuuluu pesulaketjuun, jossa asiakas voi ladata älypuhelimeen Appin (www.pesutili.fi), joka näyttää reaaliaikaisesti onko pesupaikalla jonoa.  

Automaatti tunnistaa auton rekisterikilven, asiakas valitsee sopivan pesun puhelimessa ja ajaa sisään. Pesupaikka on auki 24/7, ja maksamisen voi suorittaa kännykällä. Han-Car tarjoaa myös kuukausimaksuun perustuvaa auton pesupalvelua.

Suomessa on paljon teiden korjausvelkaa, ja autoihin tulee ajettaessa naarmuja. Tästä syystä joka kolmannessa pesussa kannattaisi käyttää vahaa, sanoo Österlund.

Vaha korjaa auton pintaa lähes uuden veroiseksi.  Eikä likakaan tartu yhtä helposti vahattuun pintaan.  Pesuasemalla käytetään hellävaraista pehmoharjaa, mutta tarjolla on myös harjaton pesu, kertoo Österlund.

Österlundin isä perusti yrityksen vuonna 1972, ja yritys siirtyi Toffen hallintaan vuonna 1999.  

Täyden palvelun autohuoltoa tarjoava Han-Car pystyy auttamaan akuuteissa pulmatilanteissa saman päivän aikana, ja huoltoon pääsee 3-5 päivän sisällä, lupaa Österlund.

Tarvittaessa yritykseltä voi vuokrata sijaisauton, tarjolla myös täyssähköauto. Uudistetusta kaupasta löytyy kaikkea tarpeellista autoilua varten.

Autojen kehitys tulee olemaan huimaa seuraavien 2-5 vuoden kuluessa, sanoo Österlund. Täyssähköautojen hinnat putoavat, ja se tulee muuttamaan myös huolto- ja korjaustoimintaa merkittävästi.

Sähkö- ja hybridiautoja pitää kuitenkin edelleen pestä. Lisäksi kohtaamiset ihmisten kanssa säilyvät, ja se on tässä työssä parasta, toteaa Österlund.

Han-Car, Lasitehtaankatu 2, Hanko

Avoinna ma-pe 9:00-17:00, Autopesula avoinna 24/7

www.han-car.fi

www.pesutili.fi

(0) kommenttia
Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi