(0) kommenttia

Nyt on hyvä aika laittaa asunto myyntiin Hangossa

Nana Hyry.ja Malin Fagerlund toivottavat asunnon ostajat ja myyjät tervetulleiksi

Asuntomarkkinat jatkuvat kuumana tänäkin vuonna Hangossa, jossa kohteita on myynnissä selvästi vähemmän kuin on kysyntää. Koronapandemia toi etätyöläiset Hankoon, mikä on myös näkynyt asuntokaupassa. Omakotitalojen kysyntä on merkittävästi kasvanut, kertoo Hima ja Huvilan Nana Hyry.

Hima ja Huvila on lyhyessä ajassa noussut alueen kakkoasuntojen markkinajohtajaksi. Suurin osa yrityksen asiakkaista on vapaa-ajan hankolaisia, jotka lisääntyvässä määrin viettävät aikaa Hangossa myös talvella.

”Asiakkaamme etsivät luontoa ja rauhaa, ja asunnon valinnassa painottuu nykyään mahdollisuus tehdä sieltä käsin etätöitä”, kertoo Hyry, joka toimii myös Hangon yrittäjien puheenjohtajana.

”Neuvomme asiakkaitamme miettimään etukäteen mitä he asunnolta toivovat, sillä se helpottaa oikean asunnon löytämistä. Järjestämme myös virtuaalisia esittelyjä, mutta on tärkeää, että asiakkaat tutustuvat paikan päällä asuntoon. Vapaa-ajan asuntojen ostopäätökset tehdään sydämellä ja tunteella. Jos asunto ei paikan päällä tunnukaan omalta tai ympäristö ei miellytä, niin se voi tuottaa pettymyksen”, kertoo Hyry, joka ei suosita asunnon ostoa sokkona.

Asuntojen hinnat ovat Hangossa nousseet ja myyntiajat lyhentyneet. Isojakin remontteja vaativat kohteet käyvät kaupaksi tällä hetkellä paremmin kuin ennen koronaa. Miten kehitys tulee jatkumaan lähivuosina, ei kukaan osaa vielä sanoa.

”Ostajat ovat hintatietoisia, joten hinnoittelussa pitää olla realistinen. Asunnot myydään tällä hetkellä lähelle hintapyyntöjä tai täyteen pyyntihintaan, ja joidenkin kohdalle jopa sen yli”, kertoo Hyry.

Aikaisemmin kakkoshankolaiset tähyilivät etupäässä radan eteläpuolen kohteita, nyt myydään enemmän radan pohjoisen puolen kohteita, sillä siellä on paljon omakotitaloja. Ihmiset haluavat oman pihan tai vähintään oman parvekkeen, jossa he voivat tavata pienessä piirissä perhettä ja tuttavia, kertoo Hima ja Huvilan Malin Fagerlund.

Asuntojen stailaus on noussut tärkeään rooliin myyntiä vauhdittamaan. Kuvat ovat tärkeitä, ja ne joko luovat kiinnostuksen asuntoa kohtaan tai se sivuutetaan ja siirrytään seuraavaan kohteeseen.

”Meiltä saa stailausapua, mutta tärkeämpää kuin oikean värisen tyynyn sijoittaminen sohvalle on asunnon siivoaminen ja liian tavaran pois raivaaminen. Jos keittiön tasot ovat täynnä tavaraa tai kylpyhuone täynnä purnukoita, ei kuvista tule selkeitä eikä asunto pääse esille. Tyhjiä asuntoja stailaamme ja viemme sinne huonekaluja, jotta ostajat näkevät asunnon mahdollisuudet mittasuhteet”, kertoo Fagerlund.

”Jos kuntotarkastuksessa ilmenee pieniä kunnostustarpeita, ne kannattaa tehdä ennen kuin laittaa asunnon myyntiin. Emme kannusta myyjää maalaamaan seiniä, sillä ostajalla voi olla toisenlainen maku tai hän haluaakin tapetit”, sanoo Fagerlund.

Asuntopulaa helpottamaan Hangossa käynnistyy useita rakennusprojekteja, osa Itäsataman alueella, osa Hangonkylässä. Haaga-puiston alueelle rakennetaan yhdeksän uutta Town Home tyyppistä kotia, joiden myynti alkaa keväällä. Kun liikenneyhteydet lähitulevaisuudessa nopeutuvat ja etätyö tulee jäämään osaksi työntekoa, on mahdollista, että Hanko saa lisää kipeästi kaipaamiaan uusia pysyviä asukkaita.

(0) kommenttia
Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi