(0) kommenttia

Sähköinen taloushallinto sisään - paperikuitit roskiin

Jutta ja Risse Lundius valmistautumassa asiakastapaamiseen Teamsin kautta.

Koronapandemian aikaiset rajoitukset ovat vähentäneet ihmisten kohtaamisia, ja erilaisille pilvipalveluille on lisääntyvää kysyntää. Erityisesti pienet yritykset ovat viime vuosina siirtyneet sähköiseen taloushallintoon, mikä on tuonut yritykselle säästöjä ja lisännyt toiminnan tehokkuutta.

Jos yrittäjä on tottunut käyttämään Internetiä ja älypuhelinta, loikka sähköisen taloushallinnon käyttöön on lyhyt. Se ei ole paikkasidonnaista, eikä tilitoimistossa tarvitse käydä allekirjoittamassa edes tilinpäätöstä, senkin voi hoitaa sähköisesti. Sähköisen taloushallinnon etuja on sen ajantasaisuus, yrittäjä saa järjestelmästä tarvitsemansa tiedot reaaliajassa.

Digikonttoria Hangossa pyörittävä aviopari Risse ja Jutta Lundius uskovat, että paperinen taloushallinto tulee katoamaan kuten on käynyt perinteisille pankkipalveluille. Digikonttorilla on asiakkaita Torniosta Hankoon ja joukossa on myös Belgiassa pääpaikkaa pitävä yritys. Digikonttori on etupäässä tilitoimisto, josta voi hankkia kaikki talouspalvelut, mutta sillä on paljon osaamista yrittämisestä, mikä on valjastettu palvelemaan asiakkaita.

”Meille on tärkeää, että pidämme tiiviisti yhteyttä asiakkaisiimme Teamsin kautta ja autamme heidän yritystään kehittymään ja kasvamaan”, kertoo Risse Lundius, jolla on pitkä tausta yrittäjänä.

Sähköinen taloushallinto on mullistanut yrittäjän arkea. Paperinen taloushallinto tuottaa raportteja kuukauden viiveellä, mikä voi pienelle yritykselle olla liian pitkä aika. Digikonttori käyttää Suomessa kehitettyä Procountor-ohjelmaa, joka on tehty verkkoon ja toimii usealla eri kielellä. Ohjelman kautta yrittäjä voi maksaa ja vastaanottaa laskuja sekä nähdä pankkitilin saldon, myynnin, ostolaskut ym. relevantin tiedon reaaliajassa.

”Me autamme yrittäjää ohjelman käytössä, jotta hän saa siitä maksimaalisen hyödyn ja näkee mihin kannattaa satsata ja mistä tulee tulosta”, sanoo Jutta Lundius.

”Sähköisen taloushallinnon etuja on paperien pyörittämisen katoaminen. Yrittäjä kuvaa ostokuitin älypuhelimellä ja siirtää sen ohjelman kautta taloushallintoon, eikä kuitteja tarvitse säästää eikä niiden katoamisesta ole pelkoa”, kertoo Risse Lundius.

Digikonttorin kautta asiakas voi peruskirjanpidon lisäksi hankkia myös vakuutukset, työajanhallinnan seurannan ja digitaaliset ajopäiväkirjat. Digikonttori auttaa myös sopivien asiakirjojen ja sopimuspohjien hankkimisessa.

”Mobiili työajanhallinta on tätä päivää ja säästää selvää rahaa ja aikaa. Suosittelen yritykselle Pomolle.fi-ohjelmaa, koska sen voi linkittää Procountor-ohjelman kanssa, sanoo Risse Lundius.

”Yrittäjä saa myös säästöjä toisen suomalaisen yrityksen, Maponin, kehittämästä ajopäiväkirjaohjelmasta, jonka kautta hän voi hallita kaluston liikkumista ja seurata polttoaineen kulutusta. Myös tämän ohjelman voi linkittää sähköisen taloushallinnon kanssa”, kertoo Lundius.

Taloushallinto nähdään usein mörkönä ja välttämättömänä pahana, mutta sähköinen taloushallinto on muuttanut monen PK-yrittäjän suhtautumista taloushallintoon.

”Yrittäjälle jää enemmän aikaa yrityksen toiminnan kehittämiseen ja aikaa jää myös läheisille ja vapaa-aikaan, mikä on tärkeää akkujen lataamista varten”, sanoo Jutta Lundius.

Digikonttori
Esplanadi 62, 10900 Hanko
info@digikonttori.fi
0440 507209

(0) kommenttia
Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi