Fenkolikeitto

1 iso fenkoli tai 2 pienempää
2 jauhoista perunaa
1 keltasipuli
1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
5 dl vettä
Sormisuolaa ja mustapippuria

Pilko sipulit kattilaan ja freesee nokareessa voita.Kuori perunat.

Lisää pilkotut fenkolit ja perunat, noin 5 dl vettä ja liemikuutio.

Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua lisää vettä. Maista tarvitseeko lisätä vielä hiukan suolaa.

Tarjoillessa voit kaataa hiukan oliiviöljyä keiton päälle.

Halutessasi ruokaisamman version voit paahtaa pekonia uunissa rapeaksi ja murustaa keiton päälle.

Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi