Kukkakaalirisotto (Laktoositon, Gluteeniton, Kasvis)

Nyt kun kauden kasvikset ovat parhaimmillaan, hyödynnämme ensimmäiseen reseptiin tuoretta kukkakaalia ja fenkolia.

Kokeilimme myös Pirkka parhaat uutuustuotetta ”Pirkka Parhaat marinoidut Jättikatkarapuvartaat italialaiseen tapaan”. Ne löytyvät kaupan pakastekaapeista.

Valmistus on todella helppoa vaikkapa uunissa, eikä kokin tarvitse lähteä ulos sateeseen grillaamaan.

Kaikki tuotteet löytyvät paikallisesti K-Supermarketista. Olemme varmistaneet tuotteiden saatavuuden hakemalla ne sieltä.

Resepti:

Kukkakaalirisotto (Laktoositon, Gluteeniton, Kasvis)

1 kukkakaali (arvio 400-500g)
1 dl pieneksi hakattua fenkolia
1 dl pieneksi hakattua varsiselleriä
1 dl tuoresipulia (pieneksi hakattuna)
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
pieni nokare voita
ripaus suolaa sekä mustapippuria
2 rkl limen mehua ( voi myös raastaa hieman limen kuorta)
1-2 dl vettä
2-3 dl valkoviiniä (myös alkoholiton tai 5,5% käy hyvin myös)
1 rkl gluteenitonta soijaa
1 kpl tuore chiliä tai 2 tl sriracha chiliä (ei pakollinen)
1dl raastettua parmesan juustoa
1-2 dl laktoositonta Pirkka kuohukermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Paloittele tai raasta kukkakaali ihan pieneksi. Jätä myös vähän isompia paloja.

Laita kattilaan öljy ja kuullota kattilassa sipulit, chili, selleri, fenkoli. Lisää kukkakaali sekä voi ja jatka kuullottamista.

Lisää vesi, viini sekä limen mehu

Mausta soijalla, maista.

Lisää suola ja pippuri

Keitä pehmeäksi (al dente). Noin 15-20 min (riippuen kukkakaalin määrästä)

Lisää parmesan-juusto

Lisää tarvittaessa vettä ja/tai viiniä. Maista. Tarkista hapokkuus!

Risoton kuuluu olla löysää.

Tarjoa rapujen kanssa* (Esim. uutuus Pirkka Parhaat marinoidut Jättikatkarapuvartaat italialaiseen tapaan) Toimii myös ihan sellaisenaan.

Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi