Ranskalainen kalakeitto Buillabaisse sahramimajoneesilla

Tarvittavat raaka-aineet

Lohifile 600 g
Pirkka äyriäissekoitus (pakaste)
Tuoreita sinisimpukoita (jos saatavilla)
1-1,5 L kalalientä (voit tehdä liemikuutiosta ohjeen mukaan)
1 Fenkoli
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
2 keltasipulia
2 varsisellerin vartta
Purkki tomattimurskaa
2 rkl tomattipyrettä
0,5 g sahramia
1 dl valkoviiniä
Voita
Tilliä

Sahramimajoneesi
1 dl majoneesia
60 g smetanaa
hyppysellinen sahramia
Situunan mehua

Aloita valmistamalla sahramimajoneesi, jotta se ehtii maustua.
Sekoita hyppysellinen sahramia majoneesin ja smetanan joukkoon. Purista noin 1 rkl sitruunamehua ja sekoita maustumaan jääkaappiin.

Keitä ensin sinisimpukat, jos niitä oli saatavilla.
Pese simpukat vedellä ja poista rikkoutuneet yksilöt.
Leikkaa sipuli, valkosipuli ja freesaa isossa kattilassa nokareessa voita.
Lisää kattilaan simpukat ja kaada viini.
Säädä lämpö maksimille ja laita kattilan kansi päälle.

Keitä noin 5 min ja hölskyttele kattilaa välillä.
Tarkista ovatko simpukat avautuneet.
Siirrä simpukat erilliselle lautaselle kattilasta.

Leikkaa muut kasvikset kattilaan, lisää kalalientä niin että ne peittyvät.
Lisää loppu sahramipussista, tomaattimurska ja pyree.
Anna hautua noin 30 min, kunnes kasviksista tulee pehmeitä.

Lisää tarvittaessa kalalientä.

Leikkaa lohifilee paloiksi ja sulata äyriäissekoitus kasvisten kypsyessä.

Lisää kala, äyriäiset ja tarvittaessa kalalientä.

Keitä vain hetki, jotta lohi kypsyy.

Lisää lopuksi keitetyt sinisimpukat.

Tarjoile keitto sahramimajoneesin ja tuoreen tillin kanssa.

Tarjoiluvalmis keitto
Kommentit

Seuraa hanko-nyt.fi