Sinisimpukat
Pussillinen tuoreita sinisimpukoita /2 hlöä
2 Keltasipulia
3 Valkosipulin kynttä
2 vartta varsiselleriä
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
Persiljaa
Pese simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet yksilöt.
Pussisllisesta sinisimpukoita riittää kahdelle henkilölle.
Freesaa sipulit voissa isossa kattilassa, kun sipulit ovat kypsyneet lisää simpukat kattilaa ja kaada viini päälle.
Säädä lämpötila maksimille ja laita kansi päälle.
Keitä simpukoita noin 5 min ja hölskyttele kattilaa välillä.
Kaada lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta tuoreella persijalla.
Tarjoile vaalean leivän kanssa. Syö vain avautuneet simpukat.
Voit myös tehdä rankalaisia uunissa ja nauttia sahramimajoneesin kera.
Sahramimajoneesi
1 dl majoneesia
60 g smetanaa
hyppysellinen sahramia
Situunan mehua
Ranskikset
Perunoita
Öljyä
Suolaa
Pese perunat, mutta niitä ei tarvitse kuoria.
Leikkaa ohuiksi tikkuranskalaisiksi pellille. Kaada päälle hiukan oliiviöljyä.
Paahda uunissa 200 astetta noin 20 min, tai kunnes ranskikset ovat rapeita. Voit välillä käännellä uunissa.
Mausta sormisuolalla lopuksi.
