(0) kommenttia

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu

Kuva: Hangon kaupunki

Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan alueilla aloitettiin tänään 1.9.2022 alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Kokeilu on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- hanketta ja sen tavoitteena on kehittää sekä yhtenäistää alle 25-vuotiaille suunnattuja ehkäisypalvelujaLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. 

Kokeilun tarkoituksena on järjestää kattavat, sujuvat ja yhdenmukaiset sekä helposti saavutettavat ehkäisypalvelut, jotka sisältävät raskauden ja seksitautien ehkäisyn, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistävän neuvonnan ja seksuaalikasvatuksen.Kokeilun jälkeen tehdään päätös hankkeen mahdollisesta vakinaistamisesta.

Kokeilu kestää 1.9.2022-31.8.2023 jaalle 25-vuotiailla Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan asukkailla ja kuntien opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.

Kokeilu toteutetaan hankkeen määrärahojen puitteissa.

Lisätietoja saat alueesi ehkäisyneuvolasta sekä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajaltasi.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi