(20) kommenttia

Aloite valtuustossa: Poker Run -tapahtuma on lopetettava − "Ei sovi Hangon imagolle"

Poker Run -venetapahtuma järjestetään elokuun alkupuolella Hangon Itäsatamassa ja laajalla merialueella.

Hangon valtuustossa on tehty aloite Poker Run -tapahtuman lopettamiseksi Hangossa. Aloitteen mukaan tapahtuman imago ei sovellu Hangolle.

Tiistain valtuustossa seitsemän valtuutettua vaati, että Hangon kaupunki lopettaisi yhteistyösopimuksen Poker Run -tapahtuman järjestäjän kanssa. Aloitteen on laatinut Teemu Köppä (vihr.).

Aloitetta perustellaan tapahtuman meluisuudella, saasteilla ja kaupungin ilmastotavoitteilla.

Suotavaa olisi, että kaupungin imagoa pyrittäisiin suuntaamaan erilaiseksi kuin mitä tapahtuma on, perusteluissa todetaan.

Hangon kesässä on aloitteen tekijöiden mukaan tapahtumista jo nytkin ylitarjontaa.

Perusteluissa viitataan myös turvallisuuteen ja siihen, että tapahtuma ei ole kilpailu, joissa turvavaatimukset ovat toista luokkaa.

Aloitteessa muistutetaan myös viime kesän valitettavasta onnettomuudesta.

Aloite menee viranhaltijoiden valmisteltavaksi ja vastaus tuodaan aikanaan valtuustoon.  

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Yhtenä ongelmana tässä on että tämä ei ole suurelta osin virallinen tapahtuma joka on turvajärjestelmiltään millään tasolla turvallinen. Esimerkiksi tuossa kuolemaan johtaneessa tapauksessa ei estetty veneiden ajelua radan poikki samaan aikaan kun sieltä tuli täyttä vauhtia radalla nopeuden testaaja. Sekä myös ei ollut minkäänlaista turvallisuus etäisyyttä yleisöön vaan siinä oltiin ihan radassa kiinni. Radan valvontaveneitä nopeuteen nähden ei näkynyt missään. Tuossa olisi pitänyt olla selvät ratamerkinnät joita ei näkynyt missään.

Sehän todettiin että Poker Run ei ole järjestetty kilpailu vaan tapahtuma johon ihmisiä on kutsuttu tulemaan ajelemaan, jolloin vastuutkin ovat esimerkiksi tällaisen kuoleman tapahtuessa erittäin sekavia, kuka maksaa ja mitä jos tapahtuu. Jos tapahtuman järjestäjillä olisi heti ensimmäisestä kerrasta lähtien ollut homma hanskassa, radat merkittyjä ja turva alueet olemassa sekä valvontaveneitä riittävvästi ettei tuollaista poikittais kaahausta radan poikki juuri nopeuskokeessa olevan veneen tullessa voisi tapahtua. Nykyisen kaltaisena en tätä kannata. Järjestäjää ei kiinnostanut turvallisuus tippaakaan vaan pelkkä raha omaan pussiin.

Kaupungin johtajakin juuri sanoi että jos esim. tasoristeyksen poisto pelastaa yhdenkin hengen niin 5 miljoonaa on pieni raha siitä.
Timo Sarojärvi
Tämä on taas osoitus siitä että meillä ei ole pienintäkään yhteistä ajatusta miten halutaan kehittää Hankoa. Onnettomuus oli kauhea, mutta ketään ei hyödytä kiellot ja unohtamiset. Paras tapa tehdä jotain hyvää valitettavasta tapaturmasta, on antaa tärkeän tapahtuman jatkua, MUTTA kehittämällä (Hangon Kaupunki) sitä yhdessä tapahtuma-järjestäjän kanssa. Nyt olisi oiva tilausuus luoda Hankoon meriturvallisuuden ykköstapahtuma Suomessa.
Tähän saataisiin varmastikin mukaan kaikki viranomaisista (Ollut jo hyvin esillä) yrityksiin ja järjestöihin. Kukaan ei hyödy (ei edes luonto) täyskiellosta, vaan tällä tavalla voisi tapahtuneesta kehittää jotain hyödyllistä, jota todellakin tarvitaan tämän päivän veneilyssä saaristossamme. Hanko pitäisi ehdottomasti olla veturi tässä asiassa, ja meillä on puitteet ja mahdollisuudet kehittää tästä isokin asia (Meri-turvallisuus), josta voidaan hyötyä läpi vuoden. Mikä olisikaan parempi mainos Hangolle, kuin kääntää negatiivinen asia joksikin positiiviseksi.
JB
Tässä olis hyvä gradunteko paikka; paljonko turistit ja tapahtumat jättävät rahaa Hankoon? Hotellit, ravintolat, ruokakaupat ym. Ehlä sitten vasta päötös lopettamisesta.
Torde
@Tore:
Rohkenen olla kanssasi eri mieltä. On juhlintaa, mutta on kyllä paljon muutakin. Toi asenne että pitää valikoida ne tulijat jotka vastaavat omia arvoja on minulle vieras. Tuolla ajattelutavalla tulee se "eläkeläistaivas", mutta älä sitten ylläty siitö että kohta ei ole muita kuin 60+ ja turisteja. Elävä kaupunki tarvitsee muitakin toimiakseen. Jos Hyvinvointialue (maakunta) vähentää vielä palveluita niin ollaan "siinä keltaisessa". Seuroilla menee aika huonosti koska väki vanhenee ja vähenee. Mutta mitäs siitä niin kauan kuin tapahtumat eivät häiritse ketään ja ihmiset viihtyvät viikonloppuisin ja kesäisin!
Johannes Laxell
Ääni vihreille on ääni näivettymiselle
Turtapalli
Regatta on jo melko hyvin hoidettu tuon "hännän" suhteen. Pokerin "häntä" ei ole lähellekkään verrattavissa tuohon regatan touhuun edes tällä vuosituhannella puhumattakaan vanhoista regatta ajoista.
EL_Rinho
Sekä Regatta että Poker Run vetävät Hankoon lähinnä ihmisiä, joilla ei veneilyn kanssa ole mitään tekemistä ja ainoa syy tulla Hankoon on vetää viikonlopun mittainen känni, örveltää ja sotkea paikat.
Regatta kaipaisi profiilin nostoa ja Poker Runin voisi poistaa tapahtumien listalta. Meteli ja luonnon häirintä on täysin turhaa eikä tapahtumalla ole katsojille käytännössä mitään arvoa. Pääosa ajelusta tapahtuu merellä ja Hankoon jää vain kilpailu siitä, kenen stereot soivat kovimmin.
Tore
Jos asia on niin että Hangossa on niin huonoa olla jos on vähän ääntä ja elämää
niin eihän kukaan pakota ketään tulemaan tai asua täällä.
Lisää tapahtumia vaan koska sitä Hanko tarvitsee ympäri vuoden.
Äkta Hangöbo
Voi vattu, smör hallon. Onnettomuus oli toki ikävä asia mutta, ei rantojakaan ole suljettu tai uimista kielletty hukkumisten takia, junakin kulkee vielä vaikka varusmiehiä meni. Tie 25 on vielä käytössä ja saastuttaa. Ratapihalla diesel veturit saastuttaa. Raiskatkaa vaan Hangon rantaviivaa ja rakentakaa jotain taloja tai ns kylpylöitä sille minne kaikilla ei ole edes mahdollisuutta mennä. Mutta jos joku haluaa yrittää järjestää tapahtumaa tälle eläköityneelle kuntaparalle niin kapuloita rattaisiin vedoten meluun ja saasteisiin säällittävää.
EL_Rinho
@ Anne ja Yrjö
Kyllä mahtuu ja kuuluu kesään. Jos "hangon imago" on hiljaa, hiljaa ketään häiritsemättä ja vain tarpeeksi hienoa niin en tiedä mitä sanoa. Ei kai tästä tule eläkeläisten "gated community"? Rantakapakat ovat melkein poissa ja heti jos joku soittaa vähän kovempaa niin tulee valitus. Park meni ja tilalle tuli kausimyymälä. Lainaan Stingiä: "I am an alien in Hanko." Ei vielä, mutta siihen suuntaan mennään...
Johannes Laxell
Kyllä mahtuu, on erittäin hyvä että eri ihmisryhmille järjestetään erillaisia tapahtumia. On erittäin surullista että ihmishenki menetettiin viime vuonna mutta ei autoiluakaan kielletä vaikka onnettomuuksia sattuu. Pokerrun porukalle on annettava mahdollisuus järjestää tapahtuman nyt ja tulevaisuudessa ja samalla huolehtia turvallisuudesta entistä paremmin.
Ruotsiksi sanonta kuuluu: en gång är ingen gång men två gånger är för mycket.
Stefan
Hyvin kommentoitu Johannes Laxell. Kannatan näkemyksiäsi. Vihreä Köppä, jos vetoat saasteisiin, niin oletko vastustanut satamatoimintaa. Se on oikea saastuttaja. Mutta pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Suomi olisi 100 %:sti hiilineutraali, niin sillä ei ole globaalisti mitään merkitystä. Ei siis säästetä itseämme hengiltä. Ja vielä henkilökohtaisesti Köpälle, menetit juuri yhden äänen seuraavissa vaaleissa. Osallistumisesi kunnalliseen keskusteluun on ollut hyvin mitätöntä.
J.S.
Äänekäs pokerrun ja sen viimevuotinen traaginen onnettomuus tuntuu nyt joiltakin tyystin unohtuneen. Onnettomuudessa kuoli kouluikäinen lapsi ja toinen haavoittui. Olisiko nyt syytä miettiä onko tapahtuma ylipäätään turvallinen, onko Itäsatama Pokerrunin oikea paikka ja tarvitsemmeko muskelivenekilpailua veneväylillämme?
Anne
Mahhtuu, mahtuu eikä edes satu vaikka tulisi laskuvarjohyppääjät takaisinkin. Voisi olla enemmmänkin meininkiä mallia Miami Springbreak kesäkuussa, Daytona Beach bike week heinnäkuussa ja Dragracing elokuussa. Kartingin katurata oli myös kiva silloin kun istui Mad Dogin terassilla juomassa olutta samalla. Oi niitä aikoja...
Johannes Laxell
Yksi sisäänpäin kääntynyt suomalainen pikkukaupunki lisää. Kukas teidän imagon ja vetovoiman takuumiehinä ovat? Me, maksavat kesävieraat!
Moottorivenekisat pois! Regatta pois! Sea Horse Week pois! Kaikki pois!
Jäljelle jää HHJ, Hangon Humalahakuinen Juhannus.

Lappvikin kohdalta tie poikki
Pisteitä Hanko Nyt julkaisijalle tasapuolisesta, lähinnä,toteavasta kuvauksesta. On varmaan aika keskustella ao tapahtuman sopivuudesta laajemmin, ei vain viime kesän traagisen tuloksen osalta. Kuuluuko moinen veneily saaristoon ja Hangon vierasvenesatamaan huippusesongin aikaan Vai kuuluuko ylipäätään.
Yrjö Sahlstedt, veneurheilun ystävä.
Monipuolinen harrastaminen ja tapahtumien seuraaminen on tehdyt Hangosta kesäkaupungin. Tänne mahtuu kaikki, veneilijät,ratsastajat,ulkoilijat,ulkoilma tapahtumat. Jopa vihreet ajatuksineen.
Laskuvarjohyppääjä voitasiin poistaa pannasta ja päästää taivaalle.
Klaus helminen

Vai että on tapahtumista oikein ylitarjontaa Hangossa. Johan oli perustelut.

No nyt kaikki hankolaiset ainakin tietävät ketä ei kannata äänestää kevään kunnallisvaaleissa.
GT
Kas kummaa vihreät vauhdissa.
Anonyymi
Tämä on erityisesri nuoria ja aktiivisia Hankolaisia kiinnostava tapahtuma ja kaikille olisi hyvä olla jotain.
Jotkut tykkää purjehduksesta, jotkut hevosista ja jotkut moottoriveneistä.
On se, kun Hangon muutenkin vähäisen aktiivisen kauden tapahtumia vähennetään edelleenkin... no kaipa tälle käy kuten laskuvarjohyppääjille. Kaikki kiva ja vähänkin vauhdikkaampi kielletään ja kaupunki kuolee hiljaisuuteensa. Me Hankolaiset haluamme elämää kesällä tänne.
Me kaikki emme ole hienostopurjehtijoita ...
Paikallinen Pikerrunia kannattava

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi