(0) kommenttia

Aluevaltuusto hyväksyi rahoitus- ja sijoitustoiminnan periaatteet

Kuva: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi rahoitus- ja sijoitustoiminnan periaatteet, jotka määrittelevät hyvinvointialueen rahoitus-, sijoitus-, antolainaus- ja takaustoiminnan järjestämisen perusteet. Kokouksessa aluevaltuusto myös otti vastaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön siirtosopimuksen.

Hyvinvointialueen rahoituslähteitä ovat valtion yleiskatteellinen rahoitus, maksu- ja myyntituotot, avustukset sekä vieraan pääoman ehtoinen rahoitus. Tuloilla katetaan hyvinvointialueen toiminnasta aiheutuvat menot, investoinnit ja lainanhoitomenot.  

Rahoitus- ja sijoitustoiminnassahuomioidaan myös ESG-vastuullisuuskriteerit, jotka liittyvät erityisestisijoitustoiminnassa ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan huomioon ottamiseen. 

Hyvinvointialueelle siirtyy yli 9 000 työntekijää 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyy vuoden vaihteessa 1.1.2023 yli 9 000 työntekijää Espoosta, Kauniaisista, Kirkkonummelta, Inkoosta, Siuntiosta, Raaseporista, Hangosta, Karkkilasta, Vihdistä ja Lohjalta sekä Etevan, Kårkullan, Karviaisten, Luksian ja Omnian kuntayhtymistä.  

Aluevaltuusto hyväksyi henkilöstöä koskevan siirtosopimuksen ja siirtyvää henkilöstöä koskevan lomapalkkavarauksen ottamisen hyvinvointialueen vastattavaksi.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi