(0) kommenttia

ANSA MOSKOVASSA -elokuvan erikoisnäytös Hangon Kino Olympiassa! su 12.6.

ANSA MOSKOVASSA -elokuvan erikoisnäytös Hangon Kino Olympiassa sunnuntaina 12.6.! Näytöksen jälkeen keskustelu, jossa mukana elokuvan tuottaja Iikka Vehkalahti, Suomen entinen Venäjän-suurlähettiläs Hannu Himanen sekä Venäjän tuntija, toimittaja Jarmo Mäkelä. Keskustelu käydään suomeksi. Tervetuloa!

Milloin: Su 12.6. klo 15.30

Missä: Kino Olympia / Vuorikatu 11, Hanko

Liput: 12€. Liput suoraan teatterista!

 

ANSA MOSKOVASSA on kylmäävä elokuva kriittisten äänten vaientamisesta Venäjällä, mutta myös toivoa antava tarina rohkeudesta.

Ohjaaja Anna Shishova vieraili Suomessa 6.-9.6. Hän poistui perheineen Venäjältä turvallisuussyistä heti Ukrainan sodan alettua.

Elokuvan päätuottajana on IV Films/Iikka Vehkalahti yhdessä kroatialaisen Nukleus Filmin ja norjalaisen Piraya Filmin kanssa. Tuotantoa ovat tukeneet mm. ZDF/ARTE, IDFA Bertha Fund, Creative Europe, Fritt Ord , AVEK, SES,YLE, Al Jazeera Documentary Channel. Venäjältä elokuva ei ole saanut mitään tukea.

Kylmäävä elokuva Venäjän kriittisten äänien murskaamisesta, nuoren tytön ajautumisesta salaisen poliisin ansaan ja tavallisen moskovalaisen äidin epätoivoisesta taistelusta tyttärensä vapauttamiseksi.

Anya oli tavallinen moskovalainen teini, joka löysi netissä mieleisensä keskusteluryhmän. Siellä puhuttiin eläimistä, tähtitaivaasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Ryhmään liittyi Ruslan D nimellä esiintyvä mies, joka järjesti nettiporukalle toimistotilan tapaamisia varten. Askel askeleelta hän alkoi johdatella Putinin hallintoon kriittisesti suhtautuvia nuoria kohti aktiivista poliittista toimintaa. Kuvaan tulivat lentolehtiset, jopa polttopulloilla leikkiminen. Ruslan D sijoitti tapaamistilaan kameran, ja kun materiaalia kertyi riittävästi, hän luovutti sen syyttäjälle.  

Poliisi hyökkäsi teini-ikäisten koteihin, ja nuoret pidätettiin syytettynä hallituksen kaatamisen suunnittelusta ja terrorismista. Anyaa uhkasi kymmenen vuoden vankeustuomio. Ihmisoikeusliike vaati pidätettyjen vapauttamista. Kolme vuotta kestänyt oikeusprosessi muutti Anyan äidin Putinin lojaalista seuraajasta nälkälakkoon ryhtyneeksi aktivistiksi.

Moskovalainen ohjaaja Anna Shishova seurasi Anyan ja tämän äidin elämää koko tapahtuman ajan ja paljasti lopulta myös Ruslan D:n todellisen henkilöllisyyden. Lopputulos on kafkamainen kuvaus Venäjän todellisuudesta, mutta myös toivoa antava kertomus tavallisten ihmisten rohkeudesta ja rakkauden merkityksestä elämässä.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi