(0) kommenttia

Avi: Yli 6 henkilön tilaisuudet kielletään eikä ylipäätään suositella kokoontumaan ollenkaan

Kokoontumisrajoituksia tiukennetaan ensi viikolla koko Uudellamaalla. Aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 6 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset.

Tällä hetkellä kokoontumisrajoitusten enimmäismäärä on 10 henkilöä. Tiukempi rajoitus astuu voimaan 22.2. ja jatkuu 14.3. saakka. Rajoitus ei koske yksityistilaisuuksia.

Avin suositus on lisäksi, että kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, mitkä eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois.

Tiukennusta perustellaan sillä, että HUS-alueen koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi kuin minkään sairaanhoitopiirin alueella ja uusien tartuntojen viikoittainen määrä on noussut nopeasti.

Myös herkästi tarttuvien virusmuunnosten osuus kaikista tartunnoista on kasvanut nopeasti HUSin alueella.

Uudellamaalla on tartuntatilanne pahentunut erityisesti pääkaupunkiseudulla ja siellä varsinkin Vantaalla ja Helsingissä.

Kuntakohtaiset tartuntaluvut poikkeavat varsin suuresti. Avin määräykset ovat voimassa kuitenkin koko Uudellamaalla.

Kuntien omat rajoitukset ovat voimassa tämän kuun loppuun saakka. Niiden jatkosta on tehtävä päätöksiä viimeistään ensi viikolla.

Hangossa ei ole todettu kahden viimeisen viikon aikana yhtään koronatartuntaa, ja kokonaistartuntaluku 13 on pysynyt pidemmän aikaa ennallaan.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi