(3) kommenttia

Bulevardin päästä kaadettiin lehmus – pakkanen viimeisteli 140-vuotiaan puun kohtalon

Bulevardin yksi lehmus jouduttiin poistamaan. Tilalle istutetaan uusi puu.

Bulevardin torin puoleisesta päästä on jouduttu kaatamaan vanha lehmus. Kannosta päätellen puu oli terve, mutta vaaralliseksi sen teki pitkä halkeama.

Puistoesimies Merja Rönkkö kertoo, että kaupungille tuli viime viikolla ilmoitus puusta. Ohikulkija oli huomannut puussa vaarallisen näköisen halkeaman.

Puun rungossa on ollut Rönkön mukaan pieni halkeama jo aiemmin, mutta ilmeisesti vesi ja pakkanen yhdessä on repinyt puuta rajusti.

Jos viime viikolla olisi ollut kova tuuli tai myrsky, puu olisi Rönkön mukaan todennäköisesti kaatunut kadulle. Siksi puu päätettiin heti poistaa.

Lehmukset on istutettu jo vuonna 1879, ja puurivistö on Suomessa harvinaislaatuinen.

Joitakin lehmuksia on jouduttu kaatamaan aiemminkin, ja uusia puita on istutettu samoille paikoille. Näin tapahtuu myös nyt kaadetun puun paikalla.

Lehmusrivistölle tehtiin iso oksien karsinta 1990-luvulla. Puita joudutaan tarkkailemaan kaiken aikaa, ja vaarallisia oksia otetaan tarvittaessa pois.

Lehmukset voivat elää hyvinkin 300-vuotisiksi, jos kasvupaikka on suotuisa.

Bulevardi ei ole lehmuksille kovin suotuisa, koska ympärillä on vain asvalttia.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Hyvä että puu kaadettiin. Se oli todellinen näkemäeste. Viime kesänä olin keskellä päivää ajaa autolla katua ylittävän päälle. Itse pelästyin varmaan yhtä paljon kuin tietä ylittänyt punahousuinen mies valkoisen koiran kanssa.
J.S.
Voisivat tehdä istutusalueille myös jotain samalla. Ihan hirveän näköinen koko Bulevardi.
Anonyymi

Istutetaanko samalle paikalle uusi puu?
GS

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi