(0) kommenttia

Classic Pizzan ravintoloitsija pohtii kahden kesäravintolan muuttamista ympärivuotisiksi Hangossa

Hangon Makaronitehdas avasi ovensa Hangon Itäsatamassa vuonna 2010.

Kaksi vilkasta Hangon turistikesää on saanut Itäsataman kahden kesäravintolan pitäjän pohtimaan ympärivuotista toimintaa.

Makaronitehdas- ja Classic Pizza -ravintolat sulkevat ovensa kesäkauden päätteeksi tämän kuun lopussa.

Molemmilla ravintoloilla on ollut toista kesää erittäin hyvä myynti. 

− Täällä on yhä enemmän etätöitä tekeviä ihmisiä kakkos- tai kolmoskodeissaan myös talvella. Ravintoloiden pitäminen auki myös talviaikaan olisi meille iso investointi, mutta kyllä se voi olla mahdollista jo parin vuoden kuluttua, ravintoloitsija Merja Rahkola-Toivanen kertoo.

Ruokamatkailun suosio kasvaa hänen mukaansa maailmanlaajuisesti kovaa vauhtia.

Yhä useampi suomalainenkin valitsee kotimaan matkailukohteensa sen mukaan, millainen ravintola- ja ruokakulttuuri paikassa on.

Classic Pizza on ollut Rahkola-Toivasen mukaan koko kesän täynnä lähes koko ajan ja jonoa on riittänyt pitkälle.

Ravintola teki Hangon Regatan aikaan heinäkuisena lauantaina myyntiennätyksen. Yhden päivän aikana myytiin 1038 pizzaa päivässä.

Myös saman omistajan viereinen Makaronitehdas on ollut suosittu.

Makaronitehtaan myynti kasvoi ensimmäisenä koronakesänä 40 prosenttia ja tänä kesänä noin 20 prosenttia.

Classic Pizza on toiminut Hangossa jo vuodesta 1996 lähtien. Molemmat yhtiön ravintolat toimivat Itäsatamassa vanhoissa makasiineissa, jotka ovat suojeltuja rakennuksia.

Talvikäyttö vaatisi mittavia muutostöitä rakennuksiin.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi