(0) kommenttia

Coastal kestävyysmatkan SM-kilpailut Hangossa 1.10.2022

Kilpailupaikka: Merikatu 1, 10900 Hanko

Järjestäjä: Melonta- ja soutuliiton coastal jaosto. Hangö Segel Förening paikallinen toimija

Kilpailusarjat ja matkat

 

Yleinen C1X (M/N) ja C2X (M/N/sekapari) sekä samat nuorille U19. Masters 50+ C1X (M/N) ja C2X sekapari.

Luokissa SM-arvo jos vähintään 3 venekuntaa

Aikataulu tarkentuu osallistujien mukaan. Kilpailu alkaa klo 10

Lähtö sekä maaliin tulo vesillä lähtö/maalilinja ylittäen

Yleinen kilpailusarja kilpailumatka on n. 5,7km, joka merkitty poijuilla. Nuorten ja masters kilpailumatka n. 3,7km, joka on sama rata lyhennettynä

Taustaa lajista:

"Coastal (rannikko)-soutua on kutsuttu perinteisen olympialuokkasoudun villiksi serkuksi. Se kuvaakin lajia hyvin, sillä coastal-soutua voi harrastaa merellä isoissa aalloissa, jotka tuovat lajiin uuden, seikkailu-urheilutyylisen ulottuvuuden. Kilpailuissa ei ole myöskään omia ratoja, jolloin kontaktit ja omien reittilinjojen valitseminen ovat osa lajia.

Coastal-soutu on tällä hetkellä nopeimmin kasvava soutumuoto maailmalla ja siinä järjestetään vuosittain maailmanmestaruuskilpailut. MM-kilpailuissa kilpailumatkat ovat 4-6 km. Lajia harkitaan myös olympialaisten ohjelmaan. Lajin isoja maita ovat tällä hetkellä Italia ja Ranska, mutta coastal-soutajia löytyy ympäri maailmaa.

Coastal-vene on olympialuokan venettä huomattavasti vakaampi ja aloittelijakin oppii sillä nopeasti soutamaan. Kokeneelle soutajalle puolestaan haastavat olosuhteet tuovat adrenaaliryöppyjä ja loputtomasti opeteltavaa. Veneluokkia on kolme; yksikkö, kaksikko ja perämiehellinen nelikko."

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi