(0) kommenttia

Ekopisteitä on täytetty isoilla metalliesineillä – se on kielletty ja sitä varten on tulossa kiertävä syyskeräys

Romuauto pysähtyy 27.9. Hangossa neljällä "pysäkillä".

Kaksi keräysautoa on lähtenyt kiertämään ja keräämään metalliromua ja ongelmajätteitä Länsi-Uudellamaalla. Kierros päättyy Hankoon.

Kesän keräyskierros oli Rosk’n Rollin mukaan onnistunut, ja nyt on poikkeuksellisesti vuorossa myös syksyllä keräys, joka keväällä peruttiin koronan takia.

Kuluneena kesänä jotkut ekopisteet ovat ikävä kyllä pursunneet ja roskaantuneet etenkin isosta metalliromusta, joka ei kuulu ekopisteen keräyssäiliöihin.

Ekopisteen metallinkeräys on tarkoitettu vain metallipakkauksille ja pienmetallille. Isommat romut voi viedä aina jäteasemalle tai tuoda nyt kiertävän Romulus-auton kyytiin, Rosk´n Rollista tähdennetään.

Autoihin voi tuoda esimerkiksi vanhat grillit sekä maali-, liima- ja öljyjämät ja kaikki muut varastojen siivoamisesta kertyneet romut.

Keräykseen tuodut metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin. 

Vaaralliset jätteet puolestaan käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen. 

Alueen kotitaloudet ja myös vapaa-ajan asukkaat, saavat tuoda metalliromua ja vaarallisia jätteitä keräyksiin maksutta. Kiertävät keräykset kustannetaan jätehuollon perusmaksuilla.

> Ohjeet ja aikataulu löytyy täältä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi