(0) kommenttia

Hangolla edessä kimurantit päätökset: Edistetäänkö hotellihanketta − sallitaanko ABC:n avaaminen?

Santalantien ABC on ollut sujettuna viime kesäkuusta lähtien.

Hangon ympäristölautakunta yrittää ratkoa ensi viikolla ylimääräisessä kokouksessa kahta ikään kuin kehää kiertävää asiaa.

Santalantien varrella sijaitseva ABC:n polttoaineasema on ollut suljettu runsaat puoli vuotta siitä lähtien, kun aseman ympäristölupa umpeutui. Asema sijaitsee pohjavesialueella.

Aseman omistaja Varuboden-Osla on kahteen kertaan anonut aseman avaamista ja lupaa toimia siihen saakka, kunnes uusi ABC on valmis tulevan S-marketin pihalla.

Aseman avaamisessa menevät ympäristöviranhaltijoiden ja kuntapoliitikkojen käsitykset vastakkain.

Hangon ympäristölautakunta päätti viime lokakuussa yksimielisesti, että asemalle voidaan antaa lupa avaamiseen korkeintaan kahdeksi vuodeksi, kunnes uusi asema on valmis.

Ely-keskus valitti päätöksestä ja asia on hallinto-oikeudessa. VBO anoo, että asema voitaisiin avata valituksesta huolimatta.

Hangon ympäristösuojelupäällikkö katsoo, että poikkeamismenettelylle ja avaamisluvan myöntämiselle tässä vaiheessa pitäisi olla perusteltu ja painava syy, eikä sellaista hänen mielestään ole.

> Lue lisää: ABC-asemaa ei saa avata – Ely-keskus valitti uudesta luvasta, jonka Hangon kaupunki myönsi (Hanko-nyt.fi 18.11.2020)

Toisella ensi viikolla käsittelyssä olevalla asialla on paljon pidempi menneisyys kuin runsaat puoli vuotta. Moni puhuu jo ikuisuusasiasta.

Kyse on Tehtaanniemen hotellihankkeesta, joka sekin on hallinto-oikeuden pöydällä valituksen takia.

Regatta Resorts on anonut toistamiseen hotellin rakentamiseen poikkeamismenettelyä, jolla päästäisiin hakemaan rakennuslupaa ennen kuin hallinto-oikeus tekee ratkaisunsa.

Vireille laitettu poikkeamishakemus oli viimeksi Hangon kaupungin käsittelyssä viime keväänä, mutta se hylättiin.

Poikkeamislupa oli jo viime viikolla ympäristölautakunnassa. Asian esittelijä kaupungingeodeetti ehdotti, että lupa myönnettäisiin.

Lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteluun ja ottaa sen uudelleen käsittelyyn 11.2.

> Hotellihanke nostettiin taas esille – rakennustyöt haluttaisiin saada pikaisesti alkuun poikkeusluvalla (Hanko-nyt.fi 13.1.)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi