(7) kommenttia

Hangon alakouluihin tulee uusi oppiaine: Veneily ja turvallinen vesillä liikkuminen

Veneily on niin oleellinen osa Hankoa, että kouluissakin sitä on päätetty opettaa.

Kaikissa Hangon alakouluissa ryhdytään virallisena oppiaineena tutustumaan veneilyyn ja turvalliseen vesillä liikkumiseen ensimmäisenä kaupunkina Suomessa.

Hanko on hankkinut tarkoitukseen tehdyt oppikirjat ja opetuspelit alakouluille.

Nyt kaikissa Hangon suomen- ja ruotsinkielisessä alakoulussa voidaan aloittaa opetussuunnitelmaan kirjattu vesillä liikkumisen ja vesipelastuksen opettaminen lapsille.

− Tämä on fantastinen juttu Hangon kaupungille, että kaikki meidän lapsemme pääsevät opettelemaan veneilytaitoja ihan pienestä pitäen. Se mahdollistaa systemaattisen ja vastuullisen opetuksen myös ilman opettajan omaa veneilyosaamista, Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell toteaa.

− Kolmevuotinen Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke tarjoaa alakouluille yhtenäiset, korkealaatuiset ja monikäyttöiset oppimateriaalit. Luokanopettajien on helppoa hyödyntää näitä opetusvälineitä luontevasti esimerkiksi vesiympäristöopin yhteydessä ja käsitellä aihetta monesta näkökulmasta eri oppitunneilla, hankkeen lähettiläs, kansanedustaja Sari Multala kertoo.

− Näin tärkeän oppiaineen ja elämän perustaitojen opetus ei saa olla koulun varallisuudesta tai luokanopettajan omasta veneilyosaamisesta kiinni, oppimateriaalia tuottanut tietokirjailija Lissu Suursalmi kertoo.

Hanketta ovat tukeneet useat hankolaiset yritykset.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Hieno homma Hanko! Mutta olen hieman eri mieltä siitä, että olette ensimmäisiä : Velkualla on koulu saaressa, ja siellä opetetaan vesillä ja luonnossa liikkumista pienestä pitäen.
Seilori
Loistavaa! Nyt sama lukiotasolle niin saamme Hankoon lisää asukkaita ympäri Suomea.
Heppuli
Hienoa!
Myös uimataito ,toki. Ei pitäisi olla ongelma, kaupungissa oleva "kylpylä" sponsoroinee ilmaiset käynnit uimaopetusta varten. Positiivista asennetta kehiin, ei ole kysymys pursiseurojen imagosta. Eikä paalusolmun tekeminekään turha taito ole!
Pete
− Näin tärkeän oppiaineen ja elämän perustaitojen opetus ei saa olla koulun varallisuudesta tai luokanopettajan omasta veneilyosaamisesta kiinni, oppimateriaalia tuottanut tietokirjailija Lissu Suursalmi kertoo.

Rohkenen olla pikkasen eri mieltä. Kuulostaa siltä että olisi hyvä valinnainen aine. Oma huomio: ne jotka haluavat merelle oppii ja ovat kiinnostuneita, muut pysyvät rannalla tai baarissa.
Onhan hyvää oppia kaikenlaista mutta äänensävy on vähän enemmän imagoon suuntautuva, vähän kuin tenniksen yhteistyö koulun kanssa. Kun poika aloitti koulunkäynnin niin ohjelmointi js se tieto/taito oli niin tärkeä. Nyt kun hän on kuudennella ja olen kysynyt että miten on tietokoneiden käyttö, ohjelmointi ja vastaava niin vastaus on aika tyhjä katse silmissä. Lukeminen on aika minimissään ja samoin kirjoittaminen. Olen vanhanaikainen mutta omasta mielestäni sujuva lukeminen ja kirjoittaminen on melkein tärkeämpää kuin "tuottaminen erillisillä alustoilla".
Vahinkoja sattuu kaikille, ainakin minulle, mutta on joskus hyvää että voi istua rauhassa ja kirjoittaa ajatuksia paperille. Paljon onnea uuden aineen kanssa, toivotettavasti tulokset tyydyttävät!
Johannes Laxell
Mistä oppiaineesta tämä on pois?
Juha
Vesillä liikkumisen taito alkaa uimataidolla. Puolet älä-asteen oppilaista on Hangossa uimataidottomia. Kaupungin kannatta satsata näiden oppilaiden uimataidon opetukseen eikä paalusolmujen tekoon jonkun tietyn pursireuran imagon vuoksi.
Pekka.
Hienoa Hanko! Ensimmäisenä kaupunkina Suomessa! Varmasti kiinnostaa oppilaita kun veden äärellä asutaan, varsinkin vesipelastus.
Meikä

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi