(8) kommenttia

Hangon kaupunki ei lämmennyt citypyöräidealle – ehdotus sopimuksesta hylättiin

Hangon kaupunki ei lähde mukaan citypyörähankkeeseen, jota kymenlaaksolainen yhtiö ja Varuboden-Osla ehdottivat. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei ehdotusta hyväksytä.

Hankoon oli ehdolla kaupunkipyörien vuokrausjärjestelmä, joita on otettu käyttöön Helsingin ja Espoon lisäksi useissa pienemmissäkin kaupungeissa.

Pyörän voi vuokrata kännykkäsovelluksella. Hangossa olisi järjestelmä aloitettu 20 pyörällä. Kaupungille tarjottiin yhteistyösopimusta 10 000 euron vuosikustannuksella.

Hangon kaupunginhallitus äänesti asiasta ja päätti torjua ehdotuksen äänin 8-1.

> Citypyörät ovat ehdolla myös Hankoon – pyörän saa käyttöön samalla sovelluksella kuin esimerkiksi Berliinissä (Hanko-nyt.fi 9.4.)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Kannattamaton liiketoiminta joko myydään tai lakkautetaan. Kai se pyörien omistajakin tarvii investoinnilleen katetta.. Tämä on hyvin toimiva muualla. Hangossa pärjää vain jos ostaa ylihintaan oman kylän toimijoilta.
Jaukki
Idea: otetaan Hanko-pyöriksi kaikkialle kaupungissa yhdessä Helkaman kanssa oman kylän Jopot! Tällaisia on jo hotelleilla ja Itäsatamassa!
Hankomyönteisyyttä
@James
Omasta mielestäni äänestystulos antoi kerrankin järkevän tuloksen. JOS toiminta on kannattavaa niin VBO saa laittaa vaikka 1000 pyörää vuokralle, mutta eihön siinä ole minkäänlaista tolkkua että kaupunki maksaisi 10000€ ja muut vievät rahat. Miksi ihmeessä olisi pitänyt maksaa 500€ per pyörä?
Johannes Laxell
Jos Hanko haluaa kehittää imagoaan ja kasvattaa suosiotaan myös kakkoskodin omistajien tai vapaa-ajan matkustajien keskuudessa, olisi suotavaa nähdä tällaisten hankkeiden menevän eteenpäin. 9-1 äänestys kertoo jostain aivan muusta, valitettavasti.
James
Samat pyöräthän tulevat nyt ainakin Raaseporiin. Olisipa ollut kiva jos koko seudun kattaisi samat sykkelit.
Pyörällä hissukseen
Hyvä päätös.ihan turha tukea mitään yksityistä toimintaa jos pyörille on kysyntää niin toiminta voi kannattaa ja antaa Varubodenin itse hoitaa vastuu siitä.näin toimii markkinatalous.
Höpöhöpöjälleen
Hyvä!
Rahat hankolaisyrityksille
ylläri...
hankofrendi

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi