(3) kommenttia

Hangon rautatieasema on myynnissä – tyyli on funkista 1950-luvulta ja rakennus on suojeltu

Hangon aseman entinen odotushalli, jossa lipunmyynti lopetettiin vuonna 2008.

Valtio on pistänyt myyntiin Hangon rautatieaseman. Kohdetta myydään kuukauden ajan huutokaupalla.

Tyhjillään olevaa rakennusta hallinnoi Senaatti-kiinteistöt. Asema sijaitsee 2 200 neliön määräalalla.

Asemarakennus on valmistunut vuonna 1952 ja se on suojeltu. Rakennus on ulkokuoreltaan rapattu, kaksikerroksinen ja pulpettikattoinen, ja siinä on myös kellari.

Rakennus on tyhjillään, ja se on peruskorjauksen tarpeessa, kertoo Senaatti-kiinteistöt. Rakennus lämmitetään maalämmöllä.

Rakennuksen sisällä olevat putkistot ja siihen liittyvä tekniikka ovat huonokuntoisia ja uusimisen tarpeessa.

Helsingin Olympiavuonna valmistuneen funktionalistisen rakennuksen on suunnitellut Jarl Ungern, joka toimi pitkään rautatiehallituksessa arkkitehtina.

Hangon asemaa pidetään Suomen nuorimpana funktionalistisen tyylisuunnan asemarakennuksena. Ungern on suunnitellut muun muassa Joensuun asemarakennuksen, joka on käytössä ja peruskorjattu.

Nykyinen asemarakennus on Hangossa järjestyksessään toinen. Ensimmäinen puurakenteinen asema paloi ja tuhoutui viime sotien aikana.

Aseman alueella on meneillään asemakaavamuutos, joka mahdollistaisi uuden S-marketin rakentamisen puretun Teboilin tontille.

Rautatieasemaa myydään huutokaupat.com -sivustolla. Lähtöhinta on 50 000 euroa.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Ompa hienon näköinen rakennus. Toivottavasti joku ottaa tästä projektin ja kunnostaa tyylillä loppuun, esim. tyyliin https://www.designkaupat.fi/p/210269/outline-sohva-3-istuttava
Maariska
Ai että kun tulee muistoja ko. rakennuksesta . Siitä hypättiin puurakenteisiin vaunuihin liki -80-luvulle saakka . Ja siellä oli kioski, josta sai Dracula piller- salmiakki karkkeja, muualta Hangosta ei saanut.
No,nyt siitä tullee huvila Hesalaiselle, mut eipä saa merinäköalaa ..
Ex Hanko-pohjoislainen
Miksi näihin oli ennen varaa ja lipun sai ostaa luukulta ?koska kehitys ja digilisaatio.rahat menee äppien kehittämiseen eikä loistoon ole enää rahaa.
Höhöhöpöjälleen

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi