(2) kommenttia

Hangon teollisuudesta muistuttava kalsarimainos palasi seinälle – lomahankolainen rahoitti hankkeen

Hyvonin "kalsarit" juoksevat jälleen entisellä paikallaan.

Hangon teollisuushistoriaan kiinteästi kuuluvan Hyvonin valomainos on palautettu entiselle paikalleen talon päätyyn Esplanadin ja Halmstadin kadun kulmassa.

Monet hankolaiset ja myös vierailijat muistavat Hyvonin Juoksevat Kalsarit -valomainoksen Silta-City-kerrostalon seinässä. Se on monille ollut yksi osa Hanko-muistoja.

Valotaulu löytyi "raatona" varastosta ja siitä saatiin mitat uuteen tauluun. Nyt valomainos on jälleen saatu paikallaan talkoovoimin ja yksityisen rahoituksen turvin.  

− Tällä yhteisellä kansalaisaktiivisuudella saadaan palautettua palanen hankolaista tehdashistoriaa, muistuttamaan jälkipolvia Hangon kaupungista merkittävänä teollisuuskaupunkina, kertoo Hangon kalsarit -projektin vapaaehtoinen vetäjä Aila Pääkkö.

Päärahoittajana on toiminut tietotekniikka-alan yrittäjä, entinen hankolainen ja nykyinen lomahankolainen Kari Karvinen.

Karvinen pitää hanketta kulttuuritekona entisen kotikaupunkinsa puolesta, ja hän halusi lahjoituksellaan varmistaa hankkeen toteutumisen.

Hyvonin tehdas toimi Hangossa 1955-1976. Toiminta päättyi konkurssiin.

Parhaimmillaan Hyvonilla oli Hangossa noin 500 työntekijää. Yhtiön perustaja ja omistaja oli vuorineuvos Aarne Karjalainen.

Hyvon oli tunnettu erityisesti alusvaatteista, mutta muutakin vaatetuotanto oli.

Yhtiön sloganin ”Hyvon yllä, hyv on olla” tunsivat aikanaan lähes kaikki suomalaiset.

Valomainos paljastettiin ja luovutettiin Hangon kaupungin hoitoon perjantaina kansalaisjuhlassa.

Valomainoksen palauttamisen kustannuksiin ovat Karvisen lisäksi osallistuneet Taloyhtiö Silta-City sekä seuraavat yritykset:

Oy Regatta Resorts Ab, Hangon Aktia säätiö sr, Maalausliike T-B Ekholm, Hangon Sähkö, Oy Suomi – Neon Ab sekä paikallislehti Etelä-Uusimaa.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Oikein mukava uutinen. Kiitokset kustannuksiin osallistujille.
Pirjo
Hienoa!
Kalsarit kunniaan.

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi