(7) kommenttia

Hangon väkiluku vähenee yhä, lapsia syntynyt alle 30 – koronakaan ei näytä kääntäneen muuttoliikettä

Hangon kaupungin väkiluku jatkaa pienenemistä, vaikka korona-aikana on ollut havaittavissa jonkinlaista muuttoliikettä pienille paikkakunnille suurista keskuksista.

Hangon väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan syyskuun lopussa 8 119. Se on noin 80 asukasta vähemmän kuin viime vuodenvaihteessa (8 199).

Lapsia syntyy tänä vuonna Hangossa vähänlaisesti. Tammi-syyskuussa uusia hankolaisia syntyi 27. Kaupungin ennuste syntyvyydestä on ollut koko vuodelle 34.

Kotimaan muuttoliikkeessä Hanko on menettäjä. Yhdeksässä kuukaudessa Hangosta muutti pois yli 60 asukasta enemmän kuin muuttajia oli muualta kotimaasta.

Siten Hangossa ei ainakaan vielä näy ”Nurmijärvi-ilmiö”, jonka on arveltu ainakin vähän kiihtyneen korona-aikana eli ihmisten muuttaminen isoista asutuskeskuksista väljemmille seuduille.

Esimerkiksi Raaseporissa oli alkuvuonna selvästi muuttovoittoa, mutta sekin on kääntänyt kesällä miinukselle.

Sen sijaan ulkomaan muuttoliikkeessä Hanko on plussan puolella. Nettomaahanmuuttoa oli Hankoon tammi-syyskuussa 33 henkilöä.

Koronaepidemian aikana on ollut koko maassa tilastojen valossa havaittavissa, että paluumuuttajia on ollut Suomeen tavallista enemmän.

Hangossa on tänä vuonna kuollut enemmän asukkaita kuin on syntynyt uusia. Syyskuun loppuun mennessä luonnollinen väestönlisäys on ollut -51.

Lähde: Tilastokeskus

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Vero % alas niin eiköhän näy positiivisena muuttoliikkeenä. Tähän on ilmeisesti esteenä se että ajatellaan että enemmän tienaava hyötyisi tästä:)
Pitää uskaltaa kokeilla kun tähän saakka valitut toimenpiteet syöttävät poismuuttoa
Hangon puolesta
Vaikka asunnot/vuokra onkin edullisempaa kuin pääkaupunkiseudulla kompensoi tätä vastaan turhan kova kunta verotus. Toivottavasti päättäjillä olisi joskin rohkeutta kokeilla tiputtaa kuntavero samaan Helsingin kanssa edes yhdeksi vuodeksi ja nähdä tapahtuuko muutosta?
Anna-Liisa
Ei Hanko niin ihana ole, että maksaisin nelisen prosenttiyksikköä enemmän veroja kuin muualla. Verotus kuntoon ja asenne muualta tulevia kohtaan positiivisemmaksi niin muutos voisi tapahtua.
Verot verot verot
Eikös kakkos-hankolaiset pelastaneetkaan Hankoa? Pitäisiköhän vihdoinkin miettiä meidän täällä kirjoilla olevien elämänlaatua ja sitä, millä tänne houkutellaan uusia veronmaksajia - ja saataisiin ne kakkosasukkaat siirtämään kirjansa tänne. Hangon tulevaisuus ei voi rakentua kolmen kesäkuukauden varaan.
Kohta ex-hankolainenko?
Vanhusten on tosiaan muutettava pois kun ei ole terveydenhuoltoa ja muita palveluita lähellä. Lapsille ja lapsiperheillä on kyllä hyvät oltavat.
Hangon akilleen kantapää on verotus. Se on korkea, ja kun sitä vielä nostetaan niin muuttoliike on poispäin. Joku jolla on kakkosasunto Hangossa voisi varmaan harkita kirjojen muuttamista Hankoon muuten, mutta se vero on liian iso. Itsekin kävin aikoinaan töissä Hangossa, mutta olin kirjoilla Helsingissä. Ikävää kaikin puolin, mutta minun suhteellisen pienellä palkalla oli pakko tehdä näin
Muutin pois enkä koskaan palaa
Hienoja ettei Hangonkylänkouluja suljettu. Näille 37 lapselle ion siis 4 koulua mistä valita
Sivistyksen puolesta
Tämähän on se suunta. Kakkosasukkaita tulee, ei veronmaksajia. Ymmärrettävää, ei siinä mitään, mutta kehitys kaupunkina tulee nuupahtamaan. Pois muutetaan, elämisen edellytyksiä ei ole, lomakeskus, se on kaupungin tulevaisuus. Terveydenhuoltokin rapautunut lähiseuduilla, joten vanhenevä väkikin äänestää jaloillaan.
Päättäjät, katsokaa nyt nenäänne pidemmälle, mistä syntyy kaupungin viehätysvoima, elinolosuhteet, lapsiperheiden arki, ne määräävät.
Mietin pois muuttoa

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi