(0) kommenttia

Hangon yrittäjätunnustus veljeksille – Filterpak auttaa Suomea koronan torjunnassa, työntekijöitä jo 100

Thomas ja Peter Nordlund ovat Hangon Vuoden Yrittäjät 2020. Yhtiö on toiminut 20 vuotta Hangonkylän satamassa entisessä kalatehtaassa.

Hangon yrittäjäyhdistys palkitsee Filterpakin omistajaveljekset Peter ja Thomas Nordlundin Vuoden Yrittäjä -tunnustuksella.

Filterpak Oy on perustettu 1984, ja yhtiö siirtyi Nordlundeille vuonna 2000. Sen jälkeen alkoi yhtiön toiminnan kehittäminen ja keskittyminen ilmansuodattimiin ja ilmanpuhdistusratkaisuihin.

Kova kasvusykäys Filterpakille tuli tänä vuonna koronan myötä. Viime keväänä Filterpak alkoi valmistaa kasvosuojaimia omalla tavaramerkillään.

Tällä hetkellä kasvosuojainten tuotantokapasiteetti on 100 000 kappaletta vuorokaudessa.

Kasvosuojainten valmistusta varten yritys laajensi toimitilojaan, ja sillä on nyt kaksi toimipaikkaa Hangossa.

Yritys laajensi tuotantoaan Sandinin vanhasta kalatehtaasta Hangonkylän satamassa Printalin tuotantotiloihin. Uusia investointeja on suunnitelmissa jo ensi vuodelle.

Ennen kasvosuojainten valmistusta työntekijöitä oli 30. Nyt Filterpak työllistää noin 100 henkilöä.

Viime vuoden liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euro. Tämän vuoden ennustettu liikevaihto nousee noin 10 miljoonaan euroon.

Jo vuonna 2014 Filterpak teki mittavia investointeja, joiden joukossa hankittiin myös ensimmäinen vekkikone, joka antoi sysäyksen nykyiselle kasvulle.

Hangon Yrittäjät ry on erittäin ylpeä siitä, että Hangosta löytyy korkeatasoista osaamista ja rohkeaa yrittäjäasennetta, jolla on myös kansantaloudellisesti iso merkitys.

Filterpak on nostanut koko Hangon teollisuuden profiilia, on merkittävä työllistäjä alueella ja esimerkillinen edelläkävijä.

Peter ja Thomas Nordlund ovat ansainneet Vuoden Yrittäjä 2020 -palkinnon, Hangon Yrittäjät toteaa perusteluissaan Vuoden Yrittäjä -palkinnolle.

Vuoden Yrittäjä -palkinto julkistettiin torstai-iltana. Edellisten vuosien Vuoden Yrittäjät näet täältä.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi