(3) kommenttia

Hangossa avautui uusi 5G-verkko turvaamaan yhteyksiä kaikkein vilkkaimpana kesäsesonkina

Hankoonkin rantautuu entistä nopeampia mobiiliverkkoja.

Hangon keskustan alueella on avattu Elisan 5G-verkko, jota luvataan laajentaa myöhemmin Gunnarsinrantaan, Kappelisatamaan ja Hangonkylään.

Mobiiliverkot ovat Hangossa koetuksella erityisesti parhaimman matkailusesongin aikana ja todennäköisesti vielä tänä kesänä erityisesti, kun korona lisää kotimaanmatkailua. 

– Hangossa mobiilidataa käytetään erityisesti kesäaikaan todella paljon, sillä kesäasukkaissa on paljon nuoria ja työikäisiä. 5G:n avulla varmistamme, että kaikille asukkaille riittää kaistaa ja nopeutta, vaikka väkiluku moninkertaistuukin kesäkuukausina, Elisan aluejohtaja Sanna Sarpila kertoo.

Yksi 5G:n tärkeimmistä hyödyistä on, että verkko pystyy tarjoamaan suuria nopeuksia isoille ihmismäärille yhtä aikaa,

Hanko on 103. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon.

Hangon keskustassa Santalantien päässä on myös pienellä alueella DNA:n 5G-verkko. 

– Hienoa, että saamme 5G-verkon Hankoon näin kesän ja vilkkaan matkailusesongin kynnyksellä. Asukkaat ja etätyöläiset hyötyvät 5G-verkosta niin työn teossa kuin vapaa-aikana, toteaa Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell. 

– 5G-verkko mahdollistaa monelle yritykselle uudenlaisia tapoja organisoida toimintaa, kun huippunopeat yhteydet eivät enää vaadi piuhan päässä olemista. Tämä tulee olemaan myös tärkeä osa Hangon Exit koronasta -hanketta ja sen ensimmäinen toteutunut tavoite. Hangon Yrittäjien puheenjohtaja Nana Hyry iloitsee.

Elisa lupaa jopa gigan nopeuden 5G-verkkoihinsa.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Regatta viikonlopun aikana ei lisätty kaista riittänyt vaan netti pätki jatkuvasti ja pitkiä aikoja.
Tarkkailija
Hienoa että Elisa sai 5G:n toimimaan, tosin melko suppealla alueella. Onko toimituksella tiedossa milloin Telia alkaa tuottaa nopeampia yhteyksiä?

4G-verkko tosin pysyy pitkään ylikuormitettuna. Ongelmana on se, että 5G-päätelaitteita on vielä hyvin harvalla käytössä.

Hyvä alku kuitenkin.
J.S.
Tykkään paljon enemmän kuidusta.ei pätki yhteys.
Höpöhöpöjälleen

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi