(0) kommenttia

Hangossa on oma koronaexit – projektissa kehitetään etätyömatkailua ja tuetaan yritystoimintaa

Hangon Yrittäjien Tommy Sarja ja Nana Hyry sekä kaupunginjohtaja Denis Strandell ovat iloisia uudesta Hanko-hankkeesta.

Hangossa alkaa pikapuolin yritystoimintaa kehittävä ja tukeva hanke, jolla muun muassa tuetaan koronan kurittamia hankolaisia palveluyrityksiä.

Hangon Yrittäjien hanke on saanut rahoitusta 130 000 euroa kaksivuotiselle Hanko Exit -hankkeelle, johon haetaan projektipäällikköä.

Hangon Yrittäjien puheenjohtaja Nana Hyry on erittäin iloinen, että yhdistys pääsee toteuttamaan pitkäaikaisia suunnitelmiaan.

Korona on kurittanut monia hankolaisia yrityksiä kovalla kädellä ja samalla toimintaympäristö on muuttunut.

− Hanko on monessa suhteessa ainutlaatuinen – täällä vaikuttaa niin matkailijoiden tuoma sesonkivaihtelu kuin esimerkiksi osa-aikahankolaisten merkittävä osuus palveluiden käyttäjinä.

−Tämän hankkeen avulla saamme vietyä isolla harppauksella eteenpäin meille tärkeitä teemoja ja samalla saamme auttaa Hankoa menestymään hyvinvoivien yritysten ja yrittäjien avulla, Hyry sanoo.

Hankkeen kantava voima on etätyömatkailun kehittäminen ja uusien luovienalojen yritysten toimintaedellytysten parantaminen ja sitä kautta uusien yritysten saaminen Hankoon.

Hangon Yrittäjien hallituksen jäsen Tommy Sarja auttoi hankkeen rahoituksen järjestelyissä.

− Ideasta rahoituspäätökseen ei mennyt montaa kuukautta ja olen tyytyväinen saadessani antaa kokemukseni käyttöön rahoituksen saamiseksi. Tiedän, että saamme tällä avauksella positiivisen kierteen yhdessä yritysten ja kaupungin kanssa tuomalla uusia toimintamalleja alueen elinkeinolle.

Kaupunginjohtaja Denis Strandellin mukaan hanke tukee suoraan kaupungin uuden strategian linjauksia ja on näin ollen kaupungille erittäin kustannustehokas tapa saada hankkeen kuvauksessa mainittuja asioita tapahtumaan myös käytännössä.

Kesäkuussa alkavassa kaksivuotisessa Hanko Exit -hankkeessa rakennetaan aktivoivia toimintamalleja koronan kurittamille hankolaisille palveluyrityksille ja luodaan uutta pohjaa pk-yrityksille.

Toimintamallit sisältävät yrittäjien keskinäisten verkostojen rakentamisen ohella palveluiden tuotteistamista, markkinointi- ja viestintäalustojen rakentamista sekä niiden hyödyntämisen.

Hankkeen rahoittaa Uudenmaanliiton UKKE-rahoitusohjelma, josta Hangon kaupungin ja Hangon Yrittäjien 10 prosentin osuudet jakautuvat vuosille 2021-2023.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi