(0) kommenttia

Hangossa väestöstä on rokotettu kolmasosa – uusi ikäryhmä avautui ajanvarauksessa

Hangossa ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin 33 prosenttia kaupunkilaisista. Rokotukset laajenevat vanhemmista ikäryhmistä nuorempiin.

Rokotteita on annettu valtakunnallisten määräysten mukaan ensin vanhimmalla väestölle ja riskiryhmille kaikissa ikäluokissa. Sen jälkeen on siirrytty ryhmä kerrallaan ikäluokissa alaspäin.

Yli 70-vuotiaista on Hangossa rokotettu noin 85 prosenttia väestöstä. Yli 65-vuotiaiden kohdalla rokotusprosentti on noin 63.

Tänään torstaina avautui rokotusaikoja 60-64 -vuotiaille, joiden ei tarvitse kuulua riskiryhmään. Aikoja on varattavissa vuosina 1957-1961 syntyneille.

Kyseiselle ryhmälle annetaan Modernan rokotetta.

Aikoja on varattavissa koronarokotusaika.fi -palvelussa ja puhelimitse.

Puhelinpalvelussa on takaisinsoittopalvelu. Tämä tarkoittaa sitä, että terveyskeskuksesta soitetaan takaisin, jos kaikki linjat ovat varattuja.

Kun uusia ikäryhmiä otetaan rokotusten piiriin, jatkuvat myös aiemmin vuoroon tulleiden rokotukset.

Hangossa rokotuksia annetaan terveyskeskuksessa. Tällä ja ensi viikolla rokotuspäivät ovat torstai ja perjantai.

Rokotusten edistymisessä ollaan kunnissa hyvin eri tahdissa, koska rokotteita tulee kuntiin siinä suhteessa, millainen väestön ikärakenne on.

Kunnissa, joissa väestö on nuorempaa, on rokotuskattavuus tällä hetkellä yleisesti runsas 20 prosenttia väestöstä ja Hangossa siis noin 33.

> Hangon rokotuksista lisää tietoa kaupungin nettisivulla

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi