(0) kommenttia

Hanko Havsfestival – inspiroiva tapahtuma meren äärellä

Kun kulttuuri ja luonto kohtaavat meren äärellä Hangossa, niin luvassa on uusi upea tapahtuma Hanko Havsfestival. Tapahtuma tarjoaa monenlaista ohjelmaa ympäri kaupunkia. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin, rantasiivouksesta hiekkalinnakilpailuun, Hangon museon kesänäyttelyn avajaisista paneelikeskusteluun siitä kuinka merikaupunkia pitää kehittää.

Hanko Havsfestival käynnistyy 25.5. ja tapahtuma huipentuu yhteiseen pulahdukseen Regatan rannalla 2.6. Festivaali jatkuu aina 12.6. saakka, jolloin rantasiivoustalkoot yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry päättyy.

Tapahtuman aikana on mahdollista osallistua sotahistorialliselle veneretkelle, meriteemaiseen tarinoitsijan työpajaan sekä käydä vesitornissa ihailemassa merikaupungin vaikuttavia maisemia. Nuorkauppakamari järjestää kaupunkipelin jossa valitaan Hangon Hallitsijaa.

Lauantaina 28. toukokuuta merentutkimusalus R/V Augusta on avoinna yleisölle Itäsatamassa. Lisäksi sukeltajat siivoavat satama-altaan kaikesta siihen kuulumattomasta. Iltapäivällä on tarjolla luentoja ajankohtaisista merentutkimuskysymyksistä ja samalla esitellään merenalaisia valokuvia Suomen hienoimmasta merestä Hankoniemellä.

Sunnuntaina 29. toukokuuta Halias järjestää lintuopastuksen Uddskatanin luonnonsuojelualueella Suomen eteläkärjessä. Iltapäivällä ohjelmassa on paneelikeskustelu, jossa aiheena ovat kaupunkisuunnittelun vaatimukset Hangon lisääntyneessä toiminnassa.

Muistojen Itämeri

Hangon museolla on avoimet ovet keskiviikkona 25.5. klo 15–18. Silloin on mahdollista tutustua uuteen näyttelyyn Muistojen Itämeri, johon on koottu muistoja merestä eri vuosikymmeniltä. John Nurmisen Säätiö on mukana järjestämässä näyttelyä. Tule kokemaan meri eri aistein.

Vuosittain toistuva tapahtuma

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta tarkoituksena on että se olisi vuosittain tapahtuma joka avaa kesäkauden Hangossa.

Tapahtumassa ainutlaatuista on se että monet toimijat tekevät sitä yhteistyössä Hangon kulttuuritoimiston ja matkailutoimiston koordinoimana.

- Yhteistyö antaa enemmän ja haluamme Hanko Havsfestivalilla tarjota informatiivisen ja myönteisen tapahtuman joka tukee ympäristökasvatusta, kertoo kulttuurijohtaja Jennika Friman.

Tämän vuoden tapahtuman järjestäjiin kuuluu Hangon kaupungin lisäksi Tvärminnen eläintieteellinen asema, Hangon ympäristöyhdistys, Hangon Nuorkauppakamari, Hangon Rintamamuseo, Par Mare, Halias, Hanko Diving, Sukelluskoulu Aalto ja Pidä Saaristo Siistinä ry.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi