(0) kommenttia

Hanko pitää verot ensi vuonna ennallaan – tälle vuodelle tuli juuri valtiolta iloinen yllätys

Hangon valtuusto kokoontuu toistaiseksi etänä. Jouko Kavander (yllä) johti verkossa pidettyä kokousta.

Hangon veroprosentit pidetään ensi vuonna ennallaan. Hangon valtuusto päätti tiistai-iltna, että kaupungin tuloveroprosentti on edelleen 21,75.

Myös kiinteistöverot ovat ensi vuonna entiset. Asuintalojen veroprosentti on 0,45 ja muiden asuinrakennuksien eli vapaa-ajanasuntojen 1,6.

Lain määräämät alarajat kyseisille kiinteistöveroille ovat 0,41 ja 0,93.

Hangon valtuusto päättää ensi vuoden talousraviosta ensi kuussa. Verot oli lyötävä lukkoon ennakkoon, koska ne pitää ilmoittaa valtiovarainministeriölle ensi viikolla.

Valtuusto sai tietoa siitä, miten kaupungin talous on tänä vuonna kehittynyt. Kaupungin tuloista oli aivan tuoretta lukuja.

Valtio on antanut varsin avokätisesti tänä vuonna kunnille ylimääräisiä valtionapuja koronan takia. Korona-avustukset eivät jatku enää ensi vuonna.

Tuore tieto viime päiviltä on, että Hanko saa vielä yli miljoona euroa korona-avusta valtiolta, jolloin kokonaisavustussumma nousee noin 2,5 miljoonaan euroon.

Muitakin uusia lukuja on tämän vuoden talousennustuksiin laitettu, osin yllättäviäkin.

Hangon satamalta jää saamatta 900 00 euroa osinkotuloja, joita oli alun perin budjetoitu.

Toisaalta Kuningatarvuoren tonttikaupasta on tänä vuonna tulossa 900 000 euroa kaupungille.

Tämän vuoden menoihin on lisätty 0,5 miljoonaa euroja, joka tulee maksettavaksi hävityistä oikeusjutuista.

Hangon kaupunki joutuu maksamaan palkkaa ja palkkakuluja entisen ylilääkärin Outi McDonaldsin laittomasta irtisanomisesta.

Summa summarum Hangon kaupunki tekee tämänhetkisen ennusteen mukaan tänä vuonna runsaan miljoonan euron ylijäämän, kun välillä näytti, että vuosi menee miinukselle.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi