(0) kommenttia

Hanko saa oman pienpanimon – Itäsataman makasiinissa elvytetään paikallinen olutkulttuuri

Hangon Itäsataman ravintolakadulla avataan pienpanimo, joka valmistuu hankolaisia oluita.

Hangon palvelut ja ravintolaelämä saavat ensi kuun alussa uuden lisän, kun Itäsatamassa avataan uusi käsityöläispanimo. Hanko saa omia nimikko-oluita.

Hanko Brewing Company -nimisen käsityöläispanimoon kuuluu katutasossa olevat tuotantotilat, pieni baari ja terassi pienvenesataman puolella.

Panimo tarjoilee sekä omia oluitaan, että muiden valmistajien juomia vierashanoistaan. Hanko Brewing Company myy omia tuotteitaan myös suoraan asiakkaille liiketilasta.

Panimon takana on pieni perheyritys, josta vastaavat Kenneth Varsanpää poikansa Georg Varsanpään ja oluentekijä Niki Wickmanin kanssa.

Hangon kaupunki myönsi maaliskuussa rakennusluvan kiinteistön alakerran muuttamiseksi pienpanimoksi ja pieneksi baariksi.

Paikan päivittäminen ympärivuotisesti toimivaksi tuotantotilaksi on vaatinut mittavan saneerausurakan.

Idea pienpanimosta oli muhinut perustajakolmikon mielessä jo muutaman vuoden, mutta varsinainen lähtösysäys tapahtui korona-keväänä 2020.

Kun varastona ollut tila Hangon Itäsatamassa tuli myyntiin, osti Kaj-Erik Knichter sen yläkerran laajentaakseen Makasiini-ravintolaansa ja samalla aukesi tilaisuus ostaa rakennuksen kivijalassa sijaitseva kellaritila panimotoiminnalle.

− Tuotantotila vie suurimman osan sisätilan pinta-alasta, joten pieneen ja kotoisaan baariin mahtuu noin 25 ihmistä istumaan ja katetulle terassille noin tuplasti enemmän, Georg Varsanpää toteaa.

Oluiden reseptiikasta ja valmistuksesta vastaa oluentekijä Wickman.

− Haluamme tehdä raikkaita ja helposti lähestyttäviä oluita – klassikoita, joiden pariin palaa mielellään. Tuotteemme ovat aitoja käsityöläisoluita, joiden kehittämisessä on hyödynnetty kaikkia pienpanimon vahvuuksia.

Olut on Suomessakin ollut aikanaan paikalline tuote. Pienillä paikkakunnillakin on ollut omat panimot, niin Hangossakin.

Wickman on suunnitellut valmistuslaitteiston rajalliseen tilaan sopivaksi.

− Saksasta tilatun 200-litraisen järjestelmän ympärille koottu kalusto mahdollistaa korkean ja tasaisen laadun ylläpitämisen. Pienellä järjestelmällä voimme olla joustavia tuotannossa, kehittää sesonkituotteita sekä valmistaa yrityksille ja yksityishenkilöille omia oluita juhliin ja erityistilaisuuksiin.

Hanko Brewing Company aloittaa toimintansa syyskuun alussa osoitteessa Satamakatu 11.

Tiimiin liittyy samalla hankolainen ravintolavastaava Edvard Lindfors, joka ottaa haltuun baarin toiminnan ja kehittämisen. Baari on auki ympäri vuoden.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi