(2) kommenttia

Hanko sai 75 000 euroa luontopolkujen kehittämiseen kolmessa kohteessa merimaisemissa

Ensi kesänä Tulliniemen lankonkeja jatketaan. (kuva: Metsähallitus Hans-Erik Nyman)

Hangon kaupunki on saanut valtiolta avustusta luontokohteinen, niiden reittien ja opastusten parantamiseen kolmessa kohteessa, joita yksi on saaressa.

Hangon kaupunki sai Gunnarsörenille, Puistovuorille ja Tulliniemen eteläiselle rannalle yhteensä 75 000 euroa erityisavustusta. Hankkeet on tarkoitus toteuttaa ensi kesänä.

Suurin osa avustussummasta, 49 000 euroa on varattu Tulliniemeen, jossa tehdään ennallistavia luonnonhoitotoimenpiteitä rannan koillisosassa ja olemassa olevia lankonkeja jatketaan rannan alkupäähän asti alueen herkän luonnon suojelemiseksi.

Myös alueen opasteita- ja infotauluja, lankonkien esteettömyyttä ja rannan yleistä saavutettavuutta parannetaan.

Puistovuorella Casinon takana kunnostetaan alueen hyvin vanhaa, kulunutta polkuverkostoa ja sen rakenteita.

Alueella liikkumista pyritään helpottamaan valmistamalla porras- ja lankonkirakenteita. Puistovuorten opasteita ja alueen kalusteita uusitaan sekä tuodaan esiin alueen monivaiheista historiaa.

Kolmas kesän hankekohde on Hankoniemen länsipuolella sijaitseva Gunnarsöarna, jossa on jo aiemmin tehty polkuverkostoa ja laavu.

Saarelle rantatumista helpottamaan on hankkeilla laituri. Lisäksi saaren luontopolkuja ja retkeilyreittiä kunnostetaan sekä uudistetaan saaren historiasta kertovia opasteita.

Ympäristöministeriön avustus kattaa korkeintaan 70 prosenttia kustannuksista, joten kaupungin pitää laittaa myös omaa rahaa hankkeisiin. Siiten kokonaissumma kolmen luontokohteen kohentamiseen noussee noin 100 000 euroon.

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Pikkurahalla saadaan helposti hyvää aikaan luonnossa.
Hyvää työtä.
Luontofani
Tulliniemen lankongin sivuun voisi lisätä myös muutamia penkkejä!
Iäkäs kulkija

Kommentoi