(3) kommenttia

Hanko on tartunnoissa Uudenmaan rauhallisin kolkka – tilanne pysynyt viikkoja lähes samana

Koronatilanne on pysytellyt Hangossa pitkään miltei ennallaan. Todettuja tartuntoja on ollut neljän kuukauden aikana vain muutama.

Hangon kaupungin tietojen mukaan viimeisen kahden viikon aikana on todettu yksi tartunta ja kokonaislukumäärä on tartunnoissa 13.

THL:n rekisterissä ei ole viimeisintä tartuntaa merkitty, joten valtakunnallisen rekisterin mukaan ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on Hangossa viimeisen kuukauden aikana nolla.

Neljä kuukautta sitten Hangon tartuntojen lukumäärä oli 9 ja ensimmäiset tartunnat todettiin vasta viime kesän lopulla.

Tartuntatilanne on Uudenmaan kunnista Hangossa paras. Vain Myrskylässä ja Pukkilassa ovat tartuntaluvut pienemmät. Molemmat kunnat ovat asukasluvultaan alle 2 000:n.

Hangossa on rokotettu THL:n rekisterin mukaan tähän mennessä 189 henkilöä, ja heistä toisen rokoteannoksen on saanut 11. Väestöstä on rokotettu 2,3 prosenttia.

Raaseporissa on rokotettujen (ensimmäinen annos) osuus 2,9, Lohjalla 4,3 ja esimerkiksi Espoossa 2,1 prosenttia. THL:n rokoterekisterin tiedoissa voi olla viivettä.

Rokotuksia hidastaa rokotteiden vähäinen määrä. Toisaalta rokotusvauhtia voidaan ensimmäisen annoksen osalta nopeuttaa, koska kahden rokoteannoksen väli on nostettu 12 viikkoon.

Tällä hetkellä kunnissa rokotetaan pääasiassa 80 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia.

Hangossa rokotusaikaa ei voi toistaiseksi itse tilata, vaan rokotettaviin ryhmiin otetaan suoraan yhteyttä.

Yleiset Uudenmaan koronarajoitukset ovat Hangossa voimassa 28.2. saakka.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Hienoa ,mutta jos aikaa testiin ei saa kunin 5pvn kuluttua ,ei ihmekään. Kaikilla ei ole autoa mennä Tammisaareen ja junalla,tartutat lisää tai olet todella heikossa kunnossa.
Juuri mediassa keskustelu,miten hyvin pääsee testiin. Eipä koske siis Hankoa!!!
Sivusta seurannut!
Ehkä hankolaiset eivät käy testissä.
Tehty turhan vaikeaksi kun pitää mennä tammisaaren. Itsekin puntaroin menenkö vai en.
Hanna Holm
Viimeisintä tartuntaa ei ole merkitty Hankoon koska kyseinen henkilö ei asu Hangossa ja todetut tartunnat merkitään poikkeuksetta aina kotikuntaan missä on kirjoilla.
Timo Sarojärvi

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi