(4) kommenttia

Hanko valmistautuu kesään – uusi tapahtuma Rantapuistoon, isolle musiikkifestarille on etsitty paikkaa

Street food fiesta -tapahtumia on järjestetty eri puolella Suomea. Hanko haluttaisiin nyt mukaan kiertuekaupungiksi.

Hangossa odotetaan kesästä vähintään yhtä vilkasta kuin viime vuonna, jolloin rikottiin turistimäärissä ennätyksiä. Koronatilanne asettaa yhä kuitenkin varjon järjestelyille.

Hankoon on suunnitteilla uusi tapahtuma kesäkuun lopulla. Kyseessä on Street food fiesta -kiertue, joita on järjestetty eri kaupungeissa ympäri Suomea.

Kiertueen järjestäjä anoo Hangon kaupungilta koko Rantapuistoa tapahtumapaikaksi 23.-26.6.

Kiertuejärjestäjä Gourmet Garden Oy kertoo sopineensa myös Itäsataman torialueen haltijan kanssa yhteistyöstä. Jos kaupunki myöntää puistoalueen käytön, tapahtuma alue on suuri.

Yhtiön edustaja Ali Chehboun kertoo kaupungille jätetyssä anomuksessaan, että tarkoitus on luoda Hankoon jokavuotinen suurtapahtuma.

Tapahtumapaikalle tuodaan esiintymislava äänestoistoineen ja sinne kutsutaan erilaisia esiintyjiä mukaan.

Gourmet Garden lupaa, että kaupungille ei tule tapahtumasta kustannuksia ja anoo kaupungin hallinnassa olevaa puistoaluetta käyttöön ilman vuokraa.

Toinenkin iso tapahtuma olisi tarjolla Hangon kesään. Ravintoloitsija Magnus Ekström anoo hiljattain perustetun yhtiön lukuun kaupungilta aluetta musiikkitapahtuman järjestämiseen 23.-24.7. kello 12-23.

Tapahtumassa olisi esiintyjiä sekä ruoka- ja juomatarjoilua. Kävijöitä maksulliseen tapahtumaan tavoitellaan anomuksen mukaan 3 500 – 8 000.

Ensisijaiseksi tapahtumapaikaksi toivotaan Bellevuen rantaa ja toissijaiseksi Tulliniemeä.

Ely-keskus on jo tyrmännyt lausunnossaan Tulliniemen käytön luontoarvoihin vedoten.

Kaupungin teknisessä virastossa on suhtauduttu myös Bellevuen käyttöön nihkeästi ainakin nopealla aikataudulla.

Rannalla on koko matkalla asutusta ja muun muassa erilaisten lupien saantiin ja muutenkin järjestelyihin pitäisi tällaisessa suurtapahtumassa varata vuosi aikaa.

Iso musiikkitapahtuma voitaisiin teknisen viraston mielestä hyvin järjestää Itäisellä autokentällä, jonne mahtuisi kaikki tarvitava yhdelle alueelle parkkipaikat mukaan lukien.

Hangon tekninen lautakunta käsittelee alueidenkäyttöanomuksia 17.3.

Hangon regatta peruttiin viime vuonna koronan takia. Tänä vuonna tapahtuma aiotaan järjestää hieman tavallista myöhemmin 9.-11.7.

Viime vuonna onnettomuuden takia keskeytetty Poker Run -tapahtuma aiotaan myös järjestää. Tapahtuman nettisivuilla ei kuitenkaan vielä kerrota ajankohtaa. Ennen se on ollut elokuun alussa.

> Aloite valtuustossa: Poker Run -tapahtuma on lopetettava − "Ei sovi Hangon imagolle" (Hanko-nyt.fi 9.2.)

 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

miksei sinne halpa-hallin taakse oleville rekkakentille vois järjestää jonkinäkösen festari alueen?ei luulis häiritsevän ketään siellä vaikka oliskin vähän enemmän ölömölöä
stephen stevens
Bellevuen ranta on luontoarvo. Lisäksi rannalla runsas asutus, tuskin voi saada tuohon lupaa, asukkaat voivat vedota vaikka mihin, aina korkeinta hallinto-oikeutta myöten. tuskin kannattaa sellaiseen mennä. Silversand on mainio ehdotus, tai tuo autoparkkipaikka . Hanko on aika kapea niemi suuriin tapahtumiin.
essu
Anteeksi, mutta miksei voisi käyttää Silversandia? Sinne kun saisi kunnon raskas betoniponttoonilaituri niin voisi olla ravintola (malli Ormnäs tai Kotkanpesä) ja erilaiset tilaisuudet. Kahdentoista viikonlopun aikana ei voi saada kaiken mahtumsan eteläpuolelle, tila ja aika loppuu kesken. Täytyy uskaltaa satsata myös muualle kuin Bellevue-Tulliniemi. Nyt voisi kunnolla näyttää että KOKO kaupunki on tärkeä. Mutta voisihan niitä pippaloita pitää Bellevuelläkin. Sehän on yhtä yleinen ranta kun Tulliniemikin...
Johannes Laxell
Rantapuisto? Var ligger den?
H*****t K******a B*****a

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi