(0) kommenttia

Hanko yrittää myydä kansakoulua ja Itäsataman makasiineja – myös rakennusten tontit ovat kaupan

Itäsataman varastomakasiini on myynnissä ja rakennuksesta voi jättää tarjouksia. (kuva: Hangon kaupunki)

Hangon kaupunki on pistänyt myyntiin neljä kiinteistöä, joista kolme on Itäsataman makasiineja. Kohteista voi jättää tarjouksia kaupungille.

Kaupunki on yrittänyt myydä jo pitkää Täktomin vanhaa kansakoulua, joka on varsin huonokuntoinen. Rakennus on valmistunut viime vuosisadan alussa ja on tällä hetkellä yhdistyksien käytössä.

Talo on hirsirunkoinen ja pinta-alaltaan 420 neliötä. Tonttia on ympärillä noin 5500 neliötä, ja sen vuosivuokra on runsaat 1 700 euroa. Tontin voi myös ostaa 43 500 eurolla.

Toinen jo aiemminkin myynnissä oleva kohde on tyhjillään oleva Warrantti-makasiini Itäsataman ravintolarivistössä Satamakadulla.

Noin 120 vuotta vanha rakennus on tiilirunkoinen ja kolmikerroksinen. Talossa ei ole vettä eikä viemäriä. Kellariin on kuitenkin vedetty tarvittavat putket, jotta liittymismahdollisuus on olemassa.

Tilaa makasiinissa on kellarikerrosta lukuun ottamatta noin 600 neliötä. Tontti on täsmälleen rakennuksen kokoinen. Tontin voi ostaa halutessaan noin 321 000 eurolla.

Lisäksi myynnissä on Itäsataman ravintolamakasiinien takana olevat kaksi makasiinia eli numerot 12 ja 13.

Itse asiassa kyse on yhdestä rakennuksesta. Makasiinit ovat kiinni toisissaan ja sijaitsevat Nycanderinkadun puoleisessa eli länsipäässä makasiinialuetta.

Makasiinit toimivat kylminä varastoina. Kaikki varastot ovat tällä hetkellä vuokrattuina eri toimijoille. Tilat ovat kaupungin mukaan sellaisinaan melko hyvässä kunnossa.

Rakennusten yhteispinta-ala on noin 440 m2. Tontin pinta-ala on sama.

Tontin vuosivuokra on noin 9 700 euroa. Tontti voidaan myös myydä 194 304 eurolla, jos joku tarjoajista haluaa lunastaa sen.

Asemakaavan mukaan makasiineissa saa olla julkisia palveluita, varastotoimintaa, pienteollisuutta ja liiketiloja. Asuntojen rakentaminen ei ole mahdollista.

Hangon kaupunki ottaa tarjouksia vastaan 16.4.2021 saakka.

> Rautatieasemasta käytiin huutokaupassa kilpaa viime minuuteille – lähtöhinta yli kaksinkertaistui (Hanko-nyt.fi 26.3.)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi