(0) kommenttia

Itäsataman kestosuosikki Roxx on nyt Stranden!

Ympärivuotisesti avoinna oleva Roxx on nyt Stranden! 

Hankolaiset Mats ja Petra Rehnström astuvat Strandenin peräsimeen

Hankolaisen ravintoloitsijapariskunta Mats ja Petra Rehnströmin omistama Oy Caramel Catering Ab on ostanut Itäsataman ytimessä sijaitsevan Roxx Pub & Cafén kiinteistön vuokraoikeuksineen Oy Ruber Ab:lta. Hangon kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun alussa pidetyssä kokouksessa, että Rehnströmeille myönnettävä vuokrasopimus ulottuu vuoden 2032 kevääseen asti eli on kestoltaan kymmenvuotinen. Rehnströmit ovat 2000-luvun alusta lähtien pyörittäneet ravintolatoimintaa Hangossa: he ovat tuttuja kasvoja Ravintola HSF:n (2001 – 2007) ja vuonna 2013 perustetun Ravintola Brygganin osalta.  Monipuolisesti Hangon ravintolakentällä toimiva pariskunta vastaa edelleen Brygganin toiminnasta: nyt mukaan kuvioihin nousee toinen Itäsataman kestosuosikkikohde eli Stranden Bar & Kitchen!. Romanttisena yksityiskohtana voidaan nostaa esille se, että Petra ja Mats tapasivat ensimmäistä kertaa juuri Roxx’issa keväällä 2001: nyt ympyrä sulkeutuu.

Stranden on auki vuoden ympäri myös jatkossa

Rehnströmit ovat tyytyväisiä siitä, että vetovastuu Roxx’in osalta siirtyy heille, koska omistajavaihdoksen myötä heidän pitkäaikainen haaveensa toteutui.

– Olemme jo pitkään etsineet itsellemme ympärivuotista paikkaa ja Roxx sopi tähän tarkoitukseen täydellisesti, Mats ja Petra kertovat.

Rehnströmit ovat jo pidemmän aikaa käyneet enemmän tai vähemmän vakavasti ”neuvotteluita” Roxx’in suhteen.

– Oy Ruber Ab:n Esko Manner heitti jo vuosia sitten minulle lähinnä vitsinä kysymyksen: ”Milloin ostat Roxx’in?”, Mats toteaa.

Pariskunta kokee, että nyt on oikea aika ryhtyä vastaamaan Roxx’ista ja sen toiminnasta.

– Roxx on mielenkiintoinen rakennus, siinä on valtavasti potentiaalia ja myös sijainti on erinomainen: samalla se sopii konseptiimme. Olemme aina haaveilleet siitä, että meillä olisi ympärivuotisesti auki oleva ravintola ja Roxx tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden: juuri ympärivuotisuus vaikutti ostopäätökseemme ja Roxx tulee myös jatkossa olemaan avoinna vuoden ympäri.

Kaupunki myönsi Rehnströmeille kymmenen vuoden vuokrasopimuksen.

– Anoimme kaupungilta vuokrasopimusta, joka olisi kestoltaan vuoteen 2050 asti tai vähintään kymmenen vuoden pituinen. Toiminnan kehittämisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että vuokrasopimus on riittävän pitkä ja kymmenen vuotta on kehittämisen kannalta ajallisesti minimi. Riittävän pitkä vuokrasopimus tarjoaa paremmat mahdollisuudet kehittää Strandenia ja sen toimintaa.

– Tulemme rakentamaan Strandeniin täysin uuden keittiön: myös salit ja kahvilapuoli tullaan uusimaan. Tarkoituksenamme on päivittää myös rakennuksen julkisivua ja laittaa terassit hienoon kuntoon: nämä ovat isoja investointeja pienelle yrittäjälle ja juuri tästä syystä on tärkeää, että vuokrasopimus on riittävän pitkä, Mats kertoo.

Perheystävällinen kahvila-ravintola ja olohuone 

Stranden tulee Rehnströmien komennossa pitämään kiinni perinteistä, mutta he haluavat myös kehittää entistä Roxx’in toimintaa ja samalla tarjota asiakkaille jotain uutta.

– Strandeniin voi edelleen tulla aamukahville. Tänne tulee uusi ravintolakeittiö, joka mahdollistaa sen, että meiltä saa lounasta keväällä, syksyllä ja talvella sekä kesäisin mahdollisesti saaristolaislounasta. Tulemme päivittämään entistä Roxx’in ruokalistaa: tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden jäädä nauttimaan illasta hyvän ruoan merkeissä. Vaikka kehitämme entistä Roxx’ia jossain määrin ravintolamaisempaan suuntaan, niin se ei tarkoita sitä, että meille ei enää voisi tulla kahville: päinvastoin, kahvilakulttuuri tulee myös jatkossa olemaan tärkeä osa Strandenin konseptia, Petra ja Mats lupaavat.

Roxx on ollut tuttu paikka niin hankolaisille, vapaa-ajanasukkaille kuin kesän turisteille.

– Haluamme kohdistaa tarjontamme mahdollisimman laajalle asiakaskunnalle: olemme perheystävällinen kahvila-ravintola ja olohuone, Petra listaa ja kertoo, että myös koirat ovat tervetulleita ainakin terassille.

Roxx on ollut monelle hankolaiselle tärkeä paikka, sen puolesta on taisteltu jopa mielenosoituksin: Roxx’ista on vuosien saatossa kehkeytynyt kaupungin asukkaiden olohuone ja kokoontumispaikka.

– Roxx on ollut suosittu paikka. Haluamme ehdottomasti säilyttää Roxx’in rennon tunnelman ja olemme myös jatkossa matalan kynnyksen paikka, jonne kaikkien on mukava ja helppo tulla joko kahville tai syömään: tätä Hanko tarvitsee ympärivuotisesti, pariskunta toteaa.

Kesätöitä tarjolla

Miten valmistaudutte kesään ja kuumimpaan sesonkiaikaan, jotta kaikki sujuu mahdollisimman jouhevasti?

– Palkkaamme tulevalle kesälle noin 10 – 15 uutta kesätyöntekijää. Mikäli ravintola-ala kiinnostaa ja olet halukas oppimaan uutta, niin ota ihmeessä yhteyttä: asenne ratkaisee! Kesän valmistelut alkavat tavallisesti jo syksyllä: eniten kiinnitämme huomiota henkilökuntaan sekä siihen, että heillä on asiat mahdollisimman hyvällä mallilla heidän aloittaessaan työt.

– Roxx on ollut kiinni remontin ajan ja aloitimme remontin välittömästi, kun se oli mahdollista eli vaadittavat paperit olivat kunnossa: Tarkoituksena on, että uusi Stranden avautuu vappuna, Mats kertoo.

– Kesän ohjelma on vielä avoin: haluamme omalta osaltamme panostaa siihen, että koko Itäsatama vierasvenesatamineen on mahdollisimman viihtyisä. Mielestämme on tärkeää ja samalla todella hienoa, että yhteishenki Itäsataman ravintoloiden ja ravintoloitsijoiden välillä on todella hyvä. Hyvää kevään ja kesän odotusta kaikille: tervetuloa Strandeniin nauttimaan ja viihtymään, Mats ja Petra Rehnström päättävät!

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi