(1) kommentti

Kaupunki antoi luvan aseman avaamiselle – VBO:lla on valmius avata ABC muutamassa päivässä

ABC on ollut suljettu viime kesäkuusta lähtien. Asema on tarkoitus avata aivan lähiaikoina.

Runsaat puoli vuotta suljettuna ollut ABC-kylmäasema Santalantien varrella voidaan avata piakkoin. Hangon ympäristölautakunta myönsi avaamisluvan torstaina.

Hangon ympäristölautakunnan tuore päätös mahdollistaa avaamisen ainakin joksikin aikaa. Kuinka kauan asema voi toimia, siihen liittyy erinäistä juridiikkaa.

Ympäristölautakunta päätti, että ABC voidaan avata, vaikka Vaasan hallinto-oikeudessa on käsittelyssä ely-keskuksen valitus, jolla vaaditaan lautakunnan edellistä lupaa aseman avaamiseksi kumottavaksi.

Joka tapauksessa Varuboden-Oslan on tarkoitus täyttää aseman säiliöt ja avata pumput lähiaikoina.

Toimialapäällikkö Mikko Ala-Huikku VBO:sta kertoo, että asema on täysin kunnossa ja toiminta pystytään käynnistämään muutamassa päivässä.

Ennen kuin asema avataan, VBO odottaa Ala-Huikun mukaan vielä, kunnes ympäristölautakunnan pöytäkirja on tarkastettu ja päätös kuulutettu. Tähän menee aikaa ehkä viikon verran.

Ympäristölautakunnan torstaisen päätöksen kaltainen lupa ei ole kovin harvinainen.

Esimerkiksi rakennusluvan myöntämisessä on mahdollista antaa lupa töiden aloittamiseen, vaikka itse päätös ei ole lainvoimainen.

Ympäristölautakunnan päätökseen liittyy normaali ennallistamisehto ja vakuus sille. ABC:n tapauksessa ennallistaminen on käytännössä se, että asema suljetaan uudestaan.

Sulkeminen voi tulla pian esille, jos ely-keskus vaatii hallinto-oikeuden keskeyttämään toiminnan sillä perusteella, että valitusprosessi on kesken. Joku muukin voi valittaa lautakunnan päätöksestä, siihen on aikaa kuukauden verran.

> Lue lisää: ABC-asemaa ei saa avata – Ely-keskus valitti uudesta luvasta, jonka Hangon kaupunki myönsi (Hanko-nyt.fi 18.11.2020)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

No niin, nyt kaikki torille valittamaan eikö? Sehän on ihan turhaan että Hangossa on kaksi tankkauspistettä. Shellille pääsee niin mukavasti kulkemaan nykyisin eikä tarvitse koskaan odotella että pääsee tankille.
trolli

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi