(0) kommenttia

Klassisen keittiön ruokafilosofiaa modernein maustein

Kuvassa Toni Leskinen: Kuva: Peter Lundqvist

Uuden keittiömestarin myötä Brasserie Regatassa puhaltavat raikkaat tuulet!

Porvoolainen Toni Leskinen on Brasserie Regatta-ravintolan uusi keittiömestari ja Regatta SPA Hotel kokonaisuuden ravintolatoimenjohtaja. 

Leskisen vuonna 1998 alkanut ura ravintola-alla on laaja ja monipuolinen. Leskinen on 20-vuotisen uransa aikana työskennellyt reilussa kahdessakymmenessä ravintolassa: ennen Hangon pestiä hän työskenteli keittiöpäällikkönä helsinkiläisessä Ravintola Gillet:issä. Seuraavassa Leskisen mietteitä Brasserie Regattaan, ravintolatoimintaan ja ruoanlaittoon liittyen.

Keittiömestarin työ innostaa monipuolisuudessaan  

Reilun kahdenkymmenen vuoden työrupeama laadukkaissa ravintoloissa on koulinut Leskisestä monipuolisen ravintola-alan osaajan. Pääkaupunkiseudun ravintoloissa suurimman osan elämästään työskennelleelle Leskiselle Hankoon saapuminen ei ollut päätöksenä itsestään selvä.

– Rehellisesti sanottuna päätös ei ollut kovin helppo. Hanko on paikkanä täynnä mahdollisuuksia ja potentiaalia myös ruokapuolella. Haasteena oli alkuun sovittaa perheen yhteinen arki kahden eri paikkakunnan välille. Keskustelimme vaimoni kanssa asiasta pitkään ja yhteisellä päätöksellä päätimme, että otan työpaikan Regatta SPA Hotellissa vastaan. Vietän toisen puolen viikosta perheeni luona Porvoossa ja toisen puolen viikosta olen Hangossa, johtamassa ravintolatoimintaa paikan päältä käsin. Tämä on ollut meille toimiva malli.  

Keittiömestari vastaa monista asioista, eikä yhtä ainoaa toimintamallia ole olemassa, koska keittiömestarin vastuualueet ovat usein ravintolakohtaisia.

– Tittelit ovat aina titteleitä, mutta ravintolakeittiöiden hierarkiassa keittiömestari on pääsääntöisesti korkein päättävä elin. Työtehtäviini on viimeiset kymmenen vuotta kuulunut ravintolan keittiötoimen johtaminen. Johdan siis keittiötoimintaa ja Brasserie Regatan osalta koko ravintolan toimintaa. Toimenkuvani kattaa kaiken aina budjetoinnista siivoukseen: joskus olen huoltomies ja keittiöpsykologi, toisinaan taas talousasiantuntija ja varastomies.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä

Leskisen mukaan Brasserie Regatassa eletään parhaillaan eräänlaista murroskautta.

– Suunnitteilla on toinen hotelli eli olemme menossa eteenpäin, mutta ennen kuin ravintolatoimintaa voi kehittää uusien mittasuhteiden ja sitä kautta asiakasmäärien vaatimusten mukaisiksi, tulee kaiken olla valmista. Mikäli kaikki sujuu kuten Strömsössä, niin hotellitoiminnan laajenemisen myötä majoituskapasiteettimme kasvaa 120 prosenttia, joka puolestaan tulee johtamaan siihen, että ravintola- ja tuotantotiloja tullaan laajentamaan sekä samalla parantamaan.

– Ajatuksenani on se, että pystyisimme tulevaisuudessa tarjoamaan enemmän lähituotteita, pienpanimoiden oluita ja erikoisempia viinejä. Samalla haluan tuoda ruokalistaan lisää eloa ja vaihtuvuutta. Olen vuosien varrella kerryttänyt useita kontakteja erilaisiin pientuottajiin ja olen tarjonnut heidän tuotteitaan jo nyt asiakkaillemme.

– Ruokafilosofialtani olen klassisen keittiön kasvatti, johon olen lisännyt mausteita muun muassa modernista skandinaavisesta keittiöstä. Tutustuin hiljattain brittiläisen kokin ja ravintoloitsijan Yotam Ottolenghin keittokirjoihin: inspiroiduin hänen kyvystään loihtia hyvännäköistä ja herkullista ruokaa yksinkertaisesti.  

Kaikki ovat tervetulleita

Leskinen mieltää Brasserie Regatan vahvuudeksi monipuolisuuden niin ravintolan kuin tilojen osalta.

– Pystymme monistautumaan sekä palvelemaan monipuolisesti asiakkaitamme: meillä on muun muassa mahdollista kokoustaa ja järjestää häitä sekä hotellina pystymme luonnollisesti myös majoittamaan. Kokonaishotellipalveluna kykenemme tekemään varsin paljon, koska täällä on kylpyläpuoli, missä on myös oma ravintola.

– Haastavinta on se, että vaikka olemme keskeisellä paikalla, niin olemme kuitenkin kaukana niin sanotusta turistivirrasta, joka viihtyy makasiiniravintoloiden läheisyydessä. Tämä on haaste, johon pyrimme vastaamaan ja löytämään ratkaisun.

– Tarjoamme asiakkaillemme laadukasta ruokaa ja olemme saaneet viikkotasolla yhtään liioittelematta valtavasti erinomaista asiakaspalautetta. Tulemme myös panostamaan tapahtumatarjontaan, joka on suunnattu hotelliasiakkaiden ohella luonnollisesti myös hankolaisille ja ulkopaikkakuntalaisille. Haluamme olla ravintola, joka palvelee asiakkaitaan mahdollisimman monipuolisesti ja laajalla skaalalla: olemme avoinna kaikille ja koemme vieraaksi sellaisen ajattelumallin, missä ihmisiä kategorisoitaisiin tai rajattaisiin ulkopuolelle.

Tuoreella keittiömestarilla on selkeä näkemys siitä, mitä hän toivoo vuodelle 2022.

– Toivottavasti korona olisi pikkuhiljaa taakse jäänyttä elämää: olemme kohta eläneet kaksi vuotta koronarajoitusten kanssa ja se on ollut koko alalle todella haastavaa aikaa. Ravintoloita on rajoitusten myötä mennyt konkurssiin ja henkilökuntaa on lomautettu: toivottavasti pääsemme mahdollisimman nopeasti eroon rajoituksista. Toinen toiveeni on se, että ravintola-alan arvostus nousisi ja ymmärrettäisiin se, kuinka merkittävä työllistäjä ja tärkeä osa koko Suomen taloutta ravintola-ala on.

– Hyvää uutta vuotta kaikille ja tervetuloa syömään ja viihtymään Brasserie Regattaan, Toni Leskinen päättää!

Nyt saatavilla myös lounasta ja sunnuntabrussi

Regatta SPA Hotellin ja Brasserie Regatan vakituiset asiakkaat sekä hotellivieraat ovat pidemmän aikaa kaivanneet lounasta sekä viikonlopulle jotain kivaa herkullista mitä nauttia perheen ja ystävien kesken. Nyt tähän on tullut vastaus, sillä nämä toiveet ovat toteutuneet. 

Lounasaikaan ravintolassa tarjoillaan vaihtuva päivän annos, joka keskittyy monipuoliseen kotiruokaa. Saatavilla on myös kauden aineksilla täydennetty vaihtuva päivän salaatti. Keiton ystäville on myös vaihtoehto sillä Brasserie Regatan listalle tulee keittiömestarin reseptillä valmistettu perinteitä kunnioittava kalakeitto. Näet päivitetyn menun täältä. https://www.regattaspahotel.fi/brasserie Ravintolan à la carte menu on kokonaisuudessaan saatavilla ravintolan aukioloaikojen puitteissa. 

Sunnuntaibrunssi on saatavilla klo 10-14 välillä. Tarjolla on monipuolinen kattaus ravitsevia herkkuja, joista löytyy vaihtoehtoja varmasti kaikkien makuun. Brunssin suosio on ollut jo nähtävissä, sillä pöytävarauksia on tullut mukavasti. Kannattaakin tehdä pöytävaraus jo ennakkoon. https://book.dinnerbooking.com/fi/fi-FI/book/index/3129/2

 

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi