(1) kommentti

Kolmas kerta toden sanoo – padel-kentille löytyi paikka yksityiseltä tontilta

Padel-kentät pystytetään Graniittilinnan taakse, jossa on parkkipaikoja.

Hankoon avataan keväällä yksityisvoimin padel-kentät. Sijaintipaikka löytyi kolmannella yrittämättä Kuningatarvuorelta.

Kaksi yksityishenkilöä yritti saada kaupungilta vuokrattua kentille paikkaa ensin Rantapuistosta ja sen jälkeen Casinon puistosta. Kumpikaan yritys ei onnistunut.

Padelton-niminen yhtiön on vuokrannut Graniittilinnan takaa alueen, johon pystytetään kaksi ulkokenttää. Pelikunnossa kentät ovat toukokuun alussa. Kentät aidataan ja seinät ovat suurelta osin lasia.

Kenttäalue on vuokrattu kiinteistön omistajalta, ja poikkeuslupa kentille on kaupungilta voimassa enintään viisi vuotta.

Padel on nopeasti kasvava laji Suomessa. Pelinä se on tavallaan tenniksen ja squashin yhdistelmä. Lajin harrastajia lasketaan olevan noin 35 000 ja kenttiä koko maassa noin 270.

Padelton avaa tässä kuussa kenttiä Kotkaan ja ensi syksynä Kirkkonummen Veikkolaan.

Yhtiön taustalla on yksityishenkilöitä, jotka ovat innokkaita padel-harrastajia. Veikkola valikoitui sijaintipaikaksi tarkoitukseen sopivien tilojen takia.

− Padel sopii kaikenikäisille. Kynnys ryhtyä pelaamaan on hyvin matala toisin kuin esimerkiksi tenniksessä, jota pitää osata jonkin verran, jotta pelaamisesta voi nauttia, Mikael Simelius Padelton Oy:stä toteaa.

Pelia pelataan yleensä nelistään. Kenttä on kooltaan 10x20 metriä ja sitä reunustavat seinät. Pallo saa osua seinää ja kimmota siitä kuten squashissa.

Myös Hangon Tenniskerholla on hankkeilla kahden padel-kentän perustaminen Puistokadun viereen, jossa kerholla on tenniskenttiä.

> Hankoon on tulossa viimein padel-kentät – tenniskerho luo puistoon uuden harrastuspaikan (Hanko-nyt.fi 12.3.)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)
Padel-kentän perustaminen Puistokadun viereen pitää pysäyttää koska se edellyttää useiden suurien puiden kaatamista arvokkaalta parkdammenin puistoalueelta. Hankolaiset jotka kaupungissa asuvat ja tänne veronsa maksavat ovat tästä asiasta varmasti samaa mieltä toisaalta kenttäsuunnitelman vireille saattaneilla ulkopuolisilla ei ole äänioikeutta hankolaisten asioihin.

Nyt kun kunnalisvaalit ovat tulossa niin kaupunginvaltuuston pitää pikaisesti estää tämä historiallisen puistomiljöön tärveleminen.
GT

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi