(1) kommentti

Kuningatarvuoren uuden kerrostalon ilmettä kevennettiin – rakennuslupaa haetaan uudelleen

Kerrostalon julkisivuja on muutettu ja haettu kevyempää ilmettä. (kuva: Cedercreutz Arkkitehdit)

Kuningatarvuorelle kaavaillun kerrostalon suunnitelmia on muutettu ja rakennuslupaa haetaan uudelleen. Julkisivuun toivottiin monimuotoisuutta ja vaihtelua.

Oy Regatta Resorts Ab haluaisi rakentaa Kuningatarvuoren uuden asuinalueen kärkeen nelikerroksisen talon, johon tulee 44 asuntoa.

Lokakuun alussa Hangon ympäristölautakunta ei hyväksynyt rakennuslupaa, vaan pyysi muuttamaan suunnitelmia julkisivun osalta.

Arkkitehtitoimisto on sen jälkeen muuttanut piirustuksia.

Uusissa suunnitelmissa julkisivuihin on lisätty kattolyhtyjä, joilla katkaistaan räystäslinjaa jakaen rakennukset pienempiin segmentteihin.

Väritystä on muutettu niin, että se jakautuu satunnaisesti asuntokohtaisesti kolmeen eri pääväriin, jolla saadaan enemmän vaihtelua ja ilmettä julkisivuun.

Parvekelasit on muutettu kehyksettömäksi, jolla saadaan kevyempi ilme ja parvekkeiden puujulkisivut tulevat paremmin esille, rakennuslupa-anomuksen perusteluissa todetaan.

Ympäristölautakunta käsittelee lupa-asiaa 29.10.

Hangon kaupunginhallitus on hyväksynyt Regatta Resortsin kanssa kiinteistökaupan, jolla yhtiö ostaa kerrostalotontin vajaalla 1,5 miljoonalla eurolla.

> Kaupunki pääsee maakaupoille Kuningatarvuorella – kerrostalotontista lähes 1,5 milj. euroa (Hanko-nyt.fi 16.10.)

> Julkisivu ei miellyttänyt päättäjiä, uusia ehdotuksia kaivataan – rakennuslupa-asia palautettiin (Hanko-nyt.fi 2.10.)

> Kuningatarvuorella aletaan porata kalliota – seinämää tuetaan, jotta lohkareet eivät putoa kenenkään päälle (Hanko-nyt.fi 30.9.)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Eikö rakennusliike parempaan pysty. Tuo on kuin eka n maailmansodan kasarmi tai sosoalistosem realismin peruslaatikko NLn betonibrutalismissa.
Eero

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi