(0) kommenttia

Kuntosaleja voidaan avata heti torstaiaamuna – koronarajoituksia puretaan

Yksityisiä liikunta- ja virkistystiloja kuten kuntosaleja saa avata Uudellamaalla heti torstaista 29.4. lähtien. Aluehallintovirasto päätti, ettei kyseisiä tiloja koskevaa sulkua jatketa.

Aluehallintoviraston mukaan päätös tilojen sulkemisesta ei ole tuoreimman tilanteen valossa enää välttämätön, eivätkä kaikki lain edellytykset sille enää täyty.

Jos edellytykset täyttyvät esimerkiksi paikallisten tartuntaryppäiden vuoksi, myös kunnat voivat tehdä omalle alueelleen vastaavan sulkupäätöksen enintään kahden viikon ajaksi:

Kunnat päättävät omien tilojensa käytöstä itsenäisesti.

Hangon kaupunki pitää nykyiset rajoitukset voimassa ainakin 16.5. saakka.

Kaupungin liikuntatilat ovat suljettu paitsi vuonna 2008 ja sitä ennen syntyneiden ohjattuun harrastustoimintaan.

Kirjasto on rajoitetusti auki ja samoin Kaupungintalon Galleria. Lue kaupungin koronarajoituksista täältä.

Aluehallintovirasto huomauttaa yksityisille toimijoille, että tilojen käytöstä vastaavien täytyy huomioida tällä hetkellä 16.5. asti voimassa oleva aluehallintoviraston turvavälipäätös.

Toimijoiden pitää varmistaa, että asiakkailla on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa - turvavälit on siis voitava säilyttää.

Toimijat voivat määritellä keinot tähän itse. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden porrastettu osallistuminen ja/tai erilaiset tilajärjestelyt.

Lähikontaktilla tarkoitetaan laissa asiakkaiden oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan vähintään 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Velvoite mahdollisuudesta säilyttää turvavälit ei koske asiakkaiden ja henkilökunnan välistä kontaktia avoinna olevissa liikunta- ja virkistystiloissa.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Hangossa on tullut ilmi seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Kuusi uutta tartuntaa todettiin viime viikolla. Nämä tartunnat liittyvät kaikki samaan tartuntaketjuun. 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi