(0) kommenttia

Kuvataidenäyttely IHMISEN LUONTO

IHMISEN LUONTO koostuu kuuden kuvataiteilijan teoksista. Taiteilijaryhmä on toiminut kahdentoista vuoden ajan vaihtelevalla kokoonpanolla.

Näyttely kohtauttaa erilaisten taiteilijoiden teokset vuoropuheluun toistensa ja yleisön kanssa. Taiteilijaryhmälle teosten ripustuksella aikaansaatu vuoropuhelu on keskeistä. He rakentavat teosten ryhmittelyllä näkymiä, jotka keskustelevat keskenään ja luovat uusia tulkintoja teoksille. Taiteilijoiden moninaisuus rikastaa ripustusta ja luo näyttelyn teemasta monenlaisia tulkintoja.

Ihmisen luonto voidaan tulkita ihmisen toimintaa kuvaavaksi tai hänen luontosuhdettaan kuvaavaksi tai vaikkapa ihmistä itseään kuvaavaksi. Kirsi Aution (Oulu) teoksissa muistoilla ja menneellä ajalla on suuri merkitys. Kulttuurinen muisti näkyy teosten materiaaleissa ja aiheissa. Minna Bengsin (Seinäjoki) työskentelyyn vaikuttaa käsitys taiteesta sosiaalisena ilmiönä. Teoksissa on kontrastia ja aiheiden ja esitystavan välillä. Ruoka-maalaukset käsittelevät ihmisen mutkikasta suhdetta syömiseen. Tarja Bruun-Järvenpää (Kirkkonummi) tuo esiin luonnossa kokemiaan tunnetiloja arvostaen muinaisten suomalaisten pyhää suhdetta luontoon. Juhani Järvisen (Keuruu) teokset tarkastelevat ihmisten konkreettisia jälkiä maailmassa taidehistoriasta käsin. Hän näkee, että teoksen muoto ja pintarakenne sekä elementtien välinen vuorovaikutus synnyttävät aistittavia tunnetiloja. Kirsti Nenyen (Lahti) kuvat ovat aina valokuvia jostakin, vaikka etääntyvätkin dokumentaarisuudesta pitkälle käsitteelliseen ja abstraktiin suuntaan. Hänen kuvissaan ihmisen todellinen luonto tulee näkyviin, mutta ei itsestään selvästi. Kristiina Pellinen (Imatra) käsittelee veistoksissaan sekä tila-installaatioissaan mm. katoavaisuuden ja tilan kokemisen teemoja purettujen rakennusten materiaalien ja pois heitettyjen tavaroiden kautta.

Kaupungintalon galleria, Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko

Avoinna: 29.9.—22.10.2022. Ma—Pe 10—16 La 11—15

Näyttelyn taiteilijat: Kirsi Autio, Minna Bengs, Tarja Bruun-Järvenpää, Juhani Järvinen, Kirsti Nenye ja Kristiina Pellinen

Avajaiset Ke 28.9.2022 klo 18—19. Taiteilijatapaaminen 22.10. klo 13—14.

Tervetuloa!

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi