(2) kommenttia

Kyselyssä enemmistö suosittelisi Hankoa asuinpaikaksi – korkea verotus ja väestökato mietityttävät

Hangon uuden strategian pohjaksi teetetyssä kyselyssä arviot kaupungista asuinpaikkana ovat hyviä. Ainakin Hankoa ollaan valmiit suosittelemaan kotipaikaksi.

Strategian valmistelussa kutsuttiin hankolaisia ja Hangossa aikaa viettäviä ihmisiä kertomaan mielipiteitään erinäistä asioista. Konsulttiyhtiö FCG:n toteuttamaan kyselyyn tuli 604 vastausta.

Vastaajista 379 ilmoitti asuinpaikakseen Hangon. Osa-aikahankolaisia oli vastaajista 146 ja muita kuten Hangossa työssä käyviä 72.

Vastaajista 60 prosenttia voisi varmasti tai todennäköisesti suositella Hankoa asuinpaikaksi. Vakituisesti asuvien ja muiden vastaukset olivat melko yhtenevät.

Väittämään, että mielikuva Hangosta on muuttunut positiiviseen suuntaan, yhtyi 40 prosenttia vastaajista. Pysynyt ennallaan, vastasi 30 prosenttia.

Eniten käsitys ja mielikuva on parantunut vapaa-ajan asukkaiden parissa.

Hangon slogania ”Hanko 2025 – Hyvän elämän merikaupunki” piti hyvänä 60 prosenttia vastaajista.

Hangon haasteista ja ongelmista kysyttiin myös. Kaupungin velkaantumisella oli 64 prosentille vastaajista paljon tai melko paljon merkitystä.  

Väestökato ja kaupungin negatiivinen väestökehitys tuntuu huolettavan monia. Vastaajista 88 piti asiaa tulevaisuuden kannalta joko erittäin paljon tai melko paljon merkityksellisenä.

Lähes samat luvut tulivat vastaajilta, kun kysyttiin väestön ikääntymisen merkitystä ja vaatimatonta työpaikkakehitystä.

Korkealla veroasteella katsoi 59 prosenttia vastaajista olevan erittäin paljon tai melko paljon merkitystä Hangon tulevaisuudelle.

Hangon uusi strategia on tarkoitus saada valtuuston päätettäväksi vielä tämän talven aikana.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

"Hanko 2025 - Hyvän elämän merikaupunki" kenelle? Näyttää enemmän ja enemmän siltä että se on "muille" ja varakkaille eläkeläisille jotka muuttavat tänne kun on niin hiljaista ja nättiä. Asuntotilanne nykyään "vaativa" jos haluaisi löytää vähän suurempaa järkevään hintaan, jos ei muuta 10-15km itään päin.
Älkää ymmärtäkö väärin, kaikki ovat minun mielestäni tervetulleita, mutta tänne saisi muuttaa myös vähän nuorempia (perheitä tai pareja). Minun pitää vielä lukea uudestaan strategian pohjaa niin että löytyy vielä niitä asioita jotka todella houkuttelisi perheitä tänne.
Kaikki mahtuisi (luultavasti) tänne, mutta jos suunnitelmat tehdään "sillä silmällä" niin alkuperäiskansa vähenee entisestään kun ne muuttavat työn ja palveluiden perässä. Nyt pitää välillä ajatella mitä kirjoittaa, niin ettei kirjoittaa mitä ajattelee. Over and out :) !
Johannes Laxell
Onhan se eläkeläiselle joka haluaisi muuttaa Hankoon suuri summa minkä eläkkeen verotuksessa häviää jos muuttaisi pk.seudulta takaisin kotimaisemiin Hankoon. Jotain pitäisi keksiä että kannattaisi.
Syntyjään Hangosta, nyt eläkeläinen pk seudulta..

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi