(0) kommenttia

Matkailupäälliköt ravintoloitsijoina: avaavat uuden Fish & Chips ruokavaunun Hankoon kesällä

Hangon aikaisempi matkailupäällikkö Jon Lindström ja Raaseporin nykyinen matkailupäällikkö Ville Vuorelma avaavat uuden Fish & Chips -ravintolan kesäksi Hangon Itäsatamaan. Kyseessä on ruokavaunu, food truck, joka tarjoilee hankolaisille ja matkailijoille Fish & Chipsiä perinteisen brittiläiseen tyyliin. Resepti perustuu uppopaistettuun perunaan ja kalaan, joka on paneroitu vehnäjauhoa ja olutta sisältävällä valuvalla taikinalla.

Siirtolaiset ja yrittäjät inspiroivat

Sekä Vuorelma että Lindström ovat tottuneita olemaan aktiivisesti yhteydessä alueen matkailuyrityksiin ja inspiroituivat niiden tahtovoimasta. Molemmat ovat innoissaan pääsemään mukaan yrittäjäyhteisöön. Visio Fish & Chips-ravintolasta Hangossa Vuorelmalla on ollut jo vuosia. Lindströmillä on aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä.

Idea ruokavaunulle sai inspiraationsa viime vuosisadan vaihteessa 1800-1900 matkustaneilta Suomen siirtolaisilta, jotka muuttivat maasta etsiäkseen uusia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. Höyrylaivat ss Urania ja ss Astraea veivät matkustajia Hangosta Hulliin Englantiin, josta matkustettiin eteenpäin Atlantin yli Amerikkaan.

"Tuntuu erittäin jännittävältä toteuttaa jotain, joka on pyörinyt ajatuksissani jo monta vuotta. Hangon yhteys Englantiin siirtolaisuuden kautta on myös kiinnostava tarina, jota on hauska tuoda esille helposti purtavassa formaatissa" sanoo Ville Vuorelma.

Paikallista ja kestävää

Vaikkakin resepti tulee Isosta-Britanniasta uudet yrittäjät haluavat tuoda esille paikallisia laadukkaita tuotteita aina, kun se on mahdollista. Yritys suosii paikallisia raaka-aineita kuten Mörbyn tilan jauhoja ja vegaaniversio valmistetaan Jalotofusta Hangon ja Tammisaaren välissä sijaitsevalla tehtaalla. Myytävät virvokkeet ja alkoholiton olut tulevat Varsinais-Suomalaiselta Laitilan panimolta.

"Meren ympäröimä Hanko on selvä paikka helposti lähestyttävälle kalaravintolalle. Kun olin pieni, isäni kalasti turskaa Itämeressä, joka myytiin aluksesta 69 pennin kilohinnalla. Tänä päivänä realiteetit ovat toisenlaiset, mutta onkin korkea aika, tämä brittiläinen klassikko rantautuu Hankoon", toteaa Lindström.

Ruokavaunu sijaitsee kesän ajan Hangon Itäsatamassa, pursiseura HSF:n vieressä. Kesän jälkeen vaunun voi bongata esim Tammisaaren syysmarkkinoilta ja tilata erilaisiin tapahtumiin, kuten häihin ja syntymäpäiväjuhliin.

Eddie's Fish & Chips avataan sunnuntaina 5.6. Hangon kesätorilla Itäsatamassa.

Menu, aukioloajat ja lisätietoja yrityksestä löytyy osoitteesta eddies.fi.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi