(0) kommenttia

Motoristeille sakot, Hankoniementiellä 177 km/h – miehet kiistivät poliisin tutkalukemat ja lausunnon

Arkistokuva, ei liity tapaukseen.

Käräjäoikeus on tuominnut sakkorangaistuksiin kaksi noin 40-vuotiasta miestä, jotka ajoivat viime elokuussa Hankoniementiellä lähes 80 km/h-ylinopeutta.

Moottoripyöräpoliisi havaitsi Hangosta poispäin ajaneet moottoripyöräilijät, jotka ohittelivat autoja ja ajoivat huomattavaa ylinopeutta. Tieosuudella oli 100 km/h-nopeusrajoitus.

Poliisi lähti motoristien perään ja saavutti moottoripyöräilijät. Poliisi kertoi välillä ajaneensa 200 km/h ennen kuin saavutti moottoripyöräilijät. Vastaan hälytetty partio pysäytti motoristit Lappohjassa.

Oikeudessa oli todisteena moottoripyöräpoliisin kameratallenne ja hänen kirjaamansa luvut nopeuksista. Poliisin mukaan huippunopeudeksi mitattiin 177 km/h ja keskinopeudeksi 161 km/h.

Oikeudessa motoristit myönsivät, että he ovat ajaneet jonkun verran ylinopeutta, mutta eivät niin lujaa kuin poliisi väittää. Motoristit epäilivät poliisin nopeusmittausten oikeellisuutta.

Lisäksi he korostivat, että aiheuttivat mahdollisesti vain vaaraa itselleen, koska olivat moottoripyörällä liikkeellä. Lisäksi liikenne kyseiseen aikaan oli vähäistä.

He kiistivät syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän näkemyksiin ja poliisin todisteluun asiassa. Oikeus tuomitsi miehet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja piti tekoa törkeänä.

Rangaistusta tuli kummallekin miehelle 70 päiväsakkoa, mikä tuomittujen tuloilla tekee 420 euroa.

Käräjäoikeuden tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Ilta-Sanomat on julkistanut moottoripyöräpoliisin videon takaa-ajosta.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi