(11) kommenttia

Näköalatornin siirtoidea sai kovaa kritiikkiä – kaupungille tehty ehdotus vedettiin pois

Näköalatorni on aivan Kuningatarvuoren reunalla ja varsin lähellä uusia taloja. (arkistokuva)

Ehdotus siirtää Kuningatarvuoren näköalatorni kauemmaksi vuoren reunalta ja alapuolelle rakennettavista taloista sai varsin murskaavaa kritiikkiä.

Muun muassa some-kirjoittelussa ajatusta kummeksuttiin ja arvosteltiin rajustikin. 

Hangon kaupungille tornin ja aidan siirtämisestä esityksen tehnyt Jan-Erik Chydenius kertoi maanantai-iltana, että ehdotus on vedetty pois. Chydeniuksen yhtiö rakentaa Kuningatarvuoren alueelle uusia taloja.

Esityksen mukaan torni olisi siirretty keskemmälle vuoren lakea. Aitaa ehdotettiin puolestaan siirrettäväksi viisi metriä kallion reunalta taaemmaksi.

Siirtoehdotusta perusteltiin mahdollisella häiriökäyttäytymisellä ja melulla, kun talot ovat valmiit ja asutettu.

Siirtoa ehdottanyt rakennuttaja lupasi vastata kaikista kustannuksista, joten kaupungille siirtotyö ei olisi maksanut mitään.

Esitys oli menossa Hangon teknisen lautakunnan käsittelyyn 21.4. Lautakunnan esittelijä oli puoltamassa hanketta.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Jos näiden asukkaiden touhuja haluaa kiikaroida, ei sitä aidan ja näkötornin siirto ehkäise. Aidan yli, ali tai läpi kyllä pääsee. Jos on oikein asialle omistautunut voi kiivetä puuhunkin. Jos todellista häiriökäyttäytymistä haluaa vähentää Hangossa, siihen löytyy kyllä kohteita, varsinkin kesällä.
Iloinen Veronmaksaja
Ollaan erittäin iloisia, kun Hanko kiinnostaa ja väkeä saadaan!
On hyvin kohteliasta kysyä asianosaisilta eli uudisasukkailta , miten he asian näkevät.
Poliitikot päättävät ja ottavat toivottavasti huomioon asunnoissa asuvien asukkaiden toiveet .
Ainakin itse voin käydä aivan hyvin katselemassa kaupunkia kauempaakin.Ei haittaa.
Tervetuloa vaan kaikille upeaan Hankkon!
poliitikot päättäkää
Pitäisiköhän vesitornikin siirtää? Sieltähän näkee myös mihin vaan mm. kiikarilla. Yritetään nyt vain elää sovussa ykkösten, kakkosten,kolmosten ym. kanssa. Vaikka sitten kateuden kera. Hauskaa vappua jokaiselle! Terv. Keijukainen
Keiju
Täyttä pötyä, että joku ihan oikeasti kärsii siitä, että torni siirretään hieman nykypaikaltaan pois .Oikeasti ja pääosin kysymys on niin yksinkertaisesta asiasta kuin kateudesta ja pikkukiusanteosta.
Esittelijä, otahan asia nyt rohkeasti sinne listalle ja siirtäkää se torni parempaan paikkaan, missä tornin käyttäjät eivät pääse suoraan kiikaroimaan ihmisten asuntoihin.
Päätöksistä voivat sitten valittaa ne, joita se tornin siirto niin kamalasti häiritsee.Nähdäänpä sitten sekin.
Linnunkatsoja
Viisas päätös Chydeniukselta. Ehkäpä hän ymmärsi että ehdotus ajoi röyhkeästi pienen ryhmän etua. Toivottavasti myös jatkossa ehdotukset ovat etukäteen mietittyjä ennenkuin niitä tuodaan esille. Kaupungin päättäjille myös tervettä järkeä ja tasapuolisuutta päätöksiin. Kakkoshankolaiset eivät ole ainoa ryhmä, jota päättäjien tulee hyysätä.
Inkku
Uskoisin, että valmistuvien talojen asukkaat ovat sivistynyttä väkeä, eivätkä tuota häiriötä tai melua näköalatornin käyttäjille. Vai olenko väärässä?
Rodney
Tämä taitaa olla vasta alkutahdit. Seuraavaksi herrat haluavat koko Kuningatarvuoripuoleinen satama omille asukkaille. Ei tule menemään kuin pari vuotta eikä Hankolaiset enää saa itselleen varata venepaikkaa itäsatamasta.
Vv
Melulla? Eiköhän padel-kenttä pidä huolta melun tuottamisesta sekä muu sataman toiminta Miten tornista voi häriökäyttäytyä?
Nämä vaatimukset alkavat mennä jo liian pitkälle. Laiturihankkeet mukaanlukien.
Toivottavasti torni saa jäädä paikalleen, muutoin luottamus päätösten tekemisiin alkaa horjua. Entistä enemmän...
Torni Pöllö
Samaa mieltä. Antaa tornin olla paikoillaan. Jos häiriköintiä halutaan vähentää, siinä ei aidan siirtäminen auta.
Yksi monien puolesta.
Nykyiseltä näköalatasanteelta ihmiset haluavat nähdä ja kuvata juuri Hangon kaupungin tunnukset eli kirkon ja vesitornin. Myös Itäsatama veneineen ja makasiinineen näkyvät sieltä loistavasti eivätkä uuden matalat talot tule maisemaa mitenkään rajoittamaan.

Ehdotus on röyhkeydessään aivan ennenkuulumaton ja sitä ei voida mitenkään hyväksyä. Hangon kaupungin johdon ja virkamiesten tulee hylätä tämä ehdotus.
MG
Tämä on käsittämättömän törkeää. Näköalatasanne on ollut siellä ennen taloja ja tämä tiedettiin. On väärin, että paikalliset kärsii kun rikkaat hienostoihmiset haluavat asunnot kauniille Hangon merinäköalarannoille ja sitten kaikkien pitää siirtyä pois etteivät he häiriinny. Kohta taas alkaa keskustelu sataman mölystä myös.
OMG mitä idiotismia. Jättäkää kaupungin asukkaillekin jotain... ! Jättäkää tasanne rauhaan!
paikallisasukas

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi