(4) kommenttia

Neljän Tuulen Tuvalle ehdolla pitkä sopimus – ravintoloitsija haluaisi remontoida ja kehittää toimintaa

Nykyinen ravintoloitsija haluaisi kehittä Neljän Tuulen Tuvan toimintaa ja pidentää aukiolokautta.

Hangon kaupungin omistamalle Neljän Tuulen Tuvalle ehdotetaan vuokrasopimuksen jatkamista 2030-luvun loppupuolelle saakka.

Nykyinen vuokralainen Kaj-Eric Knichter on esittänyt, että nykyinen vuokrasopimus vuoteen 2027 jatkettaisiin 10 vuodella.

Knichter perustelee anomustaan ravintolatoiminnan kehittämisellä ja ravintolasesongin jatkamisella vuosittain jouluun saakka. Ravintola haluaisi järjestää muun muassa joulupöytätarjoilua.

Nykyisin toiminta pitää lopettaa lokakuussa, kun ”kesävedet” kiinteistöltä katkaistaan.

Jotta ravintolan aukiolokautta saataisiin pidennettyä, kiinteistöön pitäisi tehdä remonttia.

Vesi- ja viemäriuudistus, välikaton lisäeristäminen, joitakin muita korjauksia ja lisärakentamista, jonka nykyinen kaava mahdollistaa, olisi ravintoloitsijan suunnitelmissa.

Jotta mittaviin muutostöihin voitaisiin ryhtyä, Knichterin mukaan vuokrakautta olisi pidennettävä ja samalla annettava mahdollisuus siirtää vuokrasopimus kolmannelle osapuolelle. Tällöin vuokrasopimus kävisi pankille lainan vakuutena.

Hangon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina esityksen, joka menee vielä valtuuston päätettäväksi.

Neljän Tuulen Tupa on vuokrattu Knichterin omistamalle Tivotron Oy:lle vuonna 2011, ja sopimusta on jatkettu kymmenellä vuodella 2016.

Vuosivuokra on kiinteistöstä 5,5 prosenttia liikevaihdosta. Knichterin mukaan vuokrasumma on ollut keskimäärin noin 18 000 euroa vuodessa.

Lisätty 18.5. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti tiistai-iltana uuden vuokrasopimuksen.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Totta J.K. Yrittäjä ottaa monesti myös henkilökohtaisen riskin. Jos liiketoiminta ei kannata, niin tilanne voi johtaa pahimmillaan myös yrittäjän talouden + perheen käytössä olevaan varallisuuteen kohdistuvia toimia luotottajan toimesta. Yrittäjällä pitää olla siis kova usko ja halu kannattavaan liiketoimintaan.

Linda P: näkemyksesi on hieman outo. Yrittäjät luovat työpaikkoja ja jos niitä ei ole, niin Hanko sen kun kurjistuu.

Ja jos liiketoimet ovat menestyneet hyvin, niin yhteiskunnassamme nähdään hyvänä myös se, että yrittäjä myy yrityksensä. Kotimaisen omistajuuden ohjelmassa vauhditetaan omistajanvaihdoksia – nyt odotetaan ripeää toimeenpanoa https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/646477-kotimaisen-omistajuuden-ohjelmassa-vauhditetaan-omistajanvaihdoksia-nyt-odotetaan

Neljän Tuulen Tuvan pidempää aukioloaikaa odotellessa.
J.S.
Siirtokelpoinen vuokrasopimus nimensä mukaisesti antaa myös ravintoloitsijalle mahdollisuuden nostaa kytkintä halutessaan. Toimintaa jatkaa sitten joku muu menestyksekkäästi tahi ei. Syy nykyisenkaltaiseen vuokrasopimukseenkin on siis olemassa.
Linda P
Hyväksymällä vuokrasopimuksen jatkon annetaan ravintoloisijalle mahdollisuus kehittää toimintaa juuri siihen suuntaan mihin Hangossa pitää mennäkin, kesäsesongin ulkopuolelle. Lyhyellä vuokrasopimuksella, jossa ei ole siirto-oikeutta ei ole pankin näkökulmasta vakuusarvoa ja näin ollen se on este toiminnan kehittämiselle.
J.K.
Mielellään tulisin nauttimaan joulun alla glögin mukavassa ympäristössä. Hyvällä kelillä se maistuisi parhaalta terassilla.
J.S.

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi