(0) kommenttia

Niko kävelee Suomen halki lasten ilon puolesta Nuorgamista Hankoon

Kuvassa: Harry Santamäki, Niko Puumalainen ja Anne Santamäki

Kuopiolainen valokuvaaja Niko Puumalainen on kävellyt kesä-elokuussa läpi Suomen Nuorgamista Hankoon. Perille Suomen eteläisimpään kärkeen 1 500 kilometrin matkan jälkeen hän saapuu perjantaina 26.8., jolloin kävelypäiviä tulee tasan 60. Niko tukee tempauksellaan Sairaalaklovnit ry:n toimintaa ja on kerännyt kävelykampanjallaan jo lähes 4 000 € sadoilta lahjoittajilta ympäri Suomen.

 Ajatus siitä varojen keräämiseen Sairaalaklovnien työn tueksi tuli siitä, kun vuosia sitten tutustuin erääseen henkilöön, joka toimii sairaalaklovnina.”, Niko kertoo. ”Sairaalaklovnit tuovat iloa ja myös helpotusta lasten mieliin kaikkien ikävien toimenpiteiden keskellä. Ymmärsin miten tärkeää työtä he tekevät sairaalamaailmassa, joten siitä lähtien olen osoittanut tukeani heille.”

 Matkan varrella kävelykampanjasta ovat kiinnostuneet sadat yksityishenkilöt. Nikon mukaan hänet on usein tunnistettu tien varressa, ja ihmiset ovat olleet hyvin aktiivisia auttaessaan häntä matkallaan. Hänelle on tarjottu mm. ruokaa, yöpaikkoja ja saunomista. ”On tarjottu myös autokyytiä seuraavalle etapille, mutta olen kieltäytynyt. Pitäähän se matka tehdä kokonaan kävellen!”, Niko naurahtaa. Hän on kirjannut aktiivisesti tarinaansa some-kanaviinsa, ja kävelyä onkin seurannut aktiivisesti sosiaalisen median kanavien kautta yli tuhat henkeä.

 Kävelyn loppupuolella Niko tapasi Turun yliopistollisen keskussairaalan klovnitohtorit V.A.Hinkon ja Ruuben von Kingin, jotka tsemppasivat hänet loppusuoralle kohti Hankoa. Hangossa Nikon ottavat vastaan asiaan kuuluvien juhlallisuuksien kera Sairaalaklovnit ry:n puheenjohtaja Anne Santamäki  ja hallituksen jäsen Birgitta Remes . Nikon matkan ”MAALI on Hangon Leijonapatsaalla noin klo 12.00 perjantaina 26.8.2022 

Kävelykampanjalla tuetaan valtakunnallista sairaalaklovnityötä, jota tehdään kaikissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa. Tukisummalla taataan satojen lasten ja lapsiperheiden ilo keskellä sairaala-arkea. Sairaalaklovnien klovnitohtorit kiertävät lastenklinikoiden osastoilla ilahduttamassa lapsia ja heidän perheitään. Klovnitohtorien tarjoama lasten ja perheiden psykososiaalinen tuki toteutetaan yhteistyössä sairaalan hoitohenkilökunnan kanssa. Toiminta mahdollistetaan avustuksilla ja lahjoitusvaroilla.

Nikon matkaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa: 

https://www.facebook.com/groups/5163390640434467

https://instagram.com/nuorgamista_hankoon_kavely?igshid=YmMyMTA2M2Y=

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi