(0) kommenttia

Perinteikäs Hangon SeaHorse Week -esteratsastustapahtuma vauhtiin

Kuvassa: Stella Inkinen

Hangon vehreä ja tunnelmallinen kylpyläpuiston alue toimii keskiviikosta sunnuntaihin 27. – 31.7.2022 esteratsatustapahtuma SeaHorse Weekin näyttämönä. Ensimmäinen lähtömerkki annettiin tänään aamulla klo 9.00. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan kaikkina kilpailupäivinä.

Tänä vuonna kilpailukentällä nähdään ennakkoilmoittautumisten perusteella 825 starttia, alkaen 75 cm-tasolta aina 145 cm:n estekorkeuteen. Viikon aikana useammalla ratsastajalla on mahdollisuus napata itselleen paikka lokakuiseen Helsinki International Horse Show -kilpailuun, suositun Amateur Tourin bonusluokkia on ohjelmassa useampia. Lisäksi ohjelmassa on viiden valtakunnallisen sarjakilpailun osakilpailu: RTV Pikkuponicup, RTV Ponicup, RTV Juniori Cup, Mini Grand Prix sekä Amatöörisarja.

Lauantaina iltapäivällä kilpaillaan nuorten ratsastajien Kenraalin malja -kiertopalkinnosta ja sunnuntaina kilpailuviikon päättää kahden kierroksen Hanko Grand Prix, presented by Land Rover, Helsinki International Horse Show & GIMBER -kilpailuun.

Hangossa kilpailu rakennetaan vanhan jalkapallokentän ympärille kilpailuviikkoa varten – ja kokonaisuus puretaan heti kilpailun päätyttyä pois. Ratsastuskentän hiekka säilytetään kilpailujen välissä Hangon kaupungin varikon suojissa.

"Kaikkiaan olemme kiitollisia Hangon kaupungin tuesta tapahtumalle, erityisesti kentän rakentamisessa – heidän osaamisensa on meille aivan ensiarvoisen tärkeää", Maukonen taustoittaa ja kiittelee kaikkiaan tapahtuman monia yhteistyökumppaneita. "Yksin ei kukaan tällaista voi tehdä, se on päivänselvää", Maukonen toteaa.

Vuonna 2019, jolloin kilpailu viimeksi järjestettiin, vieraili kylpyläpuistossa yli 8000 katsojaa, mikä ilahdutti järjestäjiä, sillä kilpailu toteutetaan pääosin talkoovoimin. "Emme tiedä, kuinka monta kesälomapäivää tapahtuman järjestämiseen on vuosien varrella käytetty, mutta iso luku se on ja olemme kaikki todella kiitollisia, että tapahtumaan halutaan osallistua", Maukonen iloitsee.   

Yleisöä ja kilpailijoita tapahtuma-alueella palvelevat Hankoniemen ratsastajat ry:n perinteinen kisapuffetti, Smörmagasinet -ravintola sekä SHW EXPO. Myös suosittu keppihevosareena on avoinna kaikkina kilpailupäivinä.

Järjestäjä toivoo kaikkien varaavan aikaa ja joustavaa mieltä kilpailualueelle saapumiseen – kesäinen Hanko on tällä viikolla erityisen vilkas ja esimerkiksi auton parkkipaikan löytämiseen voi kulua tavallista kauemmin aikaa. Myös kilpailualueella liikkuessa on syytä katsella ympärilleen, ihmisiä ja hevosia liikkuu puistoalueella paljon. Turvallisuussyistä tupakointi on sallittu vain erikseen merkityllä paikalla expoalueen kulmalla, ja järjestäjä toivoo kaikkien huolehtivan omat roskansa alueella oleviin roska-astioihin.

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi