(0) kommenttia

PK-seudun uusia rajoituksia ei ainakaan vielä ole tulossa Hankoon – tilannetta seurataan

Pääkaupunkiseudun kaupunkien ulkopuolella olevien kuntien koronarajoituksiin Uudellamaalla ei ole tulossa ainakaan aivan lähiaikoina tiukennuksia.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina, että Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat nyt epidemian korkeimmalla eli leviämisvaiheen tasolla.

Päätös merkinnee sitä, että aluehallintovirasto määrää tällä viikolla uusia rajoituksia muun muassa yleisötilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla.

Aikaisemmin leviämisvaiheessa erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä on ollut varsin tiukat ehdot.

Jos esimerkiksi sisätiloissa on yli 10 henkilöä, on ihmisten välillä oltava kahden metrin etäisyys. Käytännössä se rajaa yleisömäärään hyvin pieneksi.

Pääkaupunkiseudulla kuitenkin suositellaan, että koulut aloittavat ensi viikolla lähiopetuksen, mutta muun muassa maskisuositus on tiukka.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä totesi puolestaan myöhemmin tiistaina, että pääkaupunkiseudun ulkopuolella tilanne vastaa edelleen kiihtymisvaihetta eli toiseksi korkeinta tasoa.

Uudenmaan kunnissa epidemiatilanne on heikentynyt, mutta on pääkaupunkiseutua parempi, ryhmä toteaa.

Hangossa astuvat voimaan 5.8. kuitenkin jo runsas viikko sitten päätetyt koronarajoitukset, jotka liittyivät koko Uudenmaan siirryttyä tulloin perustasolta epidemian kiihtymisvaiheeseen. 

Hangossa tartuntatilanne on heikentynyt selvästi viime viikkoina. Kahdessa viikossa on raportoitu 15 tartunnasta, kun taas koko korona-aikana tartuntoja on ollut 60.

Hangon ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on kahden viime viikon ajalta 185. Esimeriksi Espoon suhdelukua 218.

− Pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kuntien tilannetta tarkastellaan tarvittaessa pikaisesti uudelleen, kertoo Uudenmaan alueellisen kokouksen puheenjohtajana toiminut vs. johtajaylilääkäri Teppo Heikkilä HUSista.

Kokoontumisrajoituksista päättää aluehallintovirasto ja ravintolarajoituksista valtioneuvosto. Kunnat voivat päättää omissa tiloissaan tehtävistä rajoituksista.

Lehtitietojen mukaan valtioneuvosto ei ole päättämässä tällä viikolla uusista ravintolarajoituksista Uudellemaalle.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi