(0) kommenttia

Poliisipäällikkö huolissaan säästöistä – iso alue Espoosta Hankoon haastava ja poliiseja vähiten koko maassa

Poliisipäällikkö Timo Saarinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Timo Saarinen on erittäin huolissaan poliisitoimintaan esitetyistä säästöistä.

Poliisihallitus on vahvasti tuoneet esiin sen, että poliisin pakolliset menot ja toiminnan nykytason ylläpitäminen edellyttävät 35−40 miljoonan euron säästöjä jo ensi vuodesta alkaen, jos maan hallitus ei anna poliisille lisää rahoitusta.  

Poliisitoiminnan arjessa vaikutukset pyrittäisiin Saarisen mukaan pitämään pieninä.

Hänen mielestään on kuitenkin selvää, että ison luokan säästötoimia ei voi toteuttaa ilman, että ne vaikuttavat niin yhteiskuntaan kuin poliisin omaan henkilöstöön.

− Oman 35 vuoden mittaisen uran aikana ei olla oltu tällaisessa tilanteessa. Tilanne on huolestuttava.

Saarinen muistuttaa, että toimintaympäristö, joka ylettyy pääkaupungin kyljestä Hankoon, on haastava. Silti poliisilaitoksella on Suomen tasolla vähiten poliiseja asukaslukuun verrattuna.

Ulkoisen toimintaympäristön näkökulmasta huolta aiheuttavia uhkia ovat Saarisen mukaan esimerkiksi verkkorikollisuuden kasvu sekä radikalismin ja etnisten ryhmien aiheuttama jännitteisyys.

Kun rajat avautuvat, liikkuva järjestäytynyt rikollisuus palaa Suomeen korona-ajan jälkeen.

Huolestuttavaa on myös huumausainerikollisuuden kasvu ja huumausainerikosten paljastamisen vaikeutuminen, jos resurssit vähenevät.

Lisäksi poliisipäällikköä huolestuttaa nuoriin kohdistuvan ennalta estävän työn tilanne. 

− Poliisilla on hyvät toimintamallit ennalta estävän työn toteuttamiselle, mutta työ ei onnistu, jos ennalta estävän toimintamme poliisit työskentelevät toistuvasti kentällä hälytystehtävissä, kuten tällä hetkellä tapahtuu.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi