(0) kommenttia

Rautatieasemasta käytiin huutokaupassa kilpaa viime minuuteille – lähtöhinta yli kaksinkertaistui

Valtion omistamasta Hangon rautatieaseman kiinteistöstä syntyi huutokaupassa kilpailua. Viimeinen tarjous tehtiin vajaa minuutti ennen huutokaupan päättymistä.

Senaatti-kiinteistöt myi asemarakennusta avoimella huutokaupalla netissä. Kaupankäynti loppui perjantaina kello 18.30.

Lähtöhinta oli 50 000 euroa ja huutokaupa päättyi 120 000 euron tarjoukseen. Senaatti-kiinteistöt päättää myöhemmin, hyväksytäänkö tarjous.

Huutokauppaan osallistui kuusi huutajaa. Loppumetreillä mukana oli kilvassa kaksi huutajaa, ja tarjousta nostettiin 9 000 ja 11 000 eurolla.

Tyhjillään olevaa rakennusta hallinnoi Senaatti-kiinteistöt. Asema sijaitsee 2 200 neliön määräalalla.

Asemarakennus on valmistunut vuonna 1952 ja se on suojeltu. Rakennus on ulkokuoreltaan rapattu, kaksikerroksinen ja pulpettikattoinen, ja siinä on myös kellari.

Rakennus on tyhjillään, ja se on peruskorjauksen tarpeessa, kertoo Senaatti-kiinteistöt. Rakennus lämmitetään maalämmöllä.

Rakennuksen sisällä olevat putkistot ja siihen liittyvä tekniikka ovat huonokuntoisia ja uusimisen tarpeessa.

Helsingin Olympiavuonna valmistuneen funktionalistisen rakennuksen on suunnitellut Jarl Ungern, joka toimi pitkään rautatiehallituksessa arkkitehtina.

Hangon asemaa pidetään Suomen nuorimpana funktionalistisen tyylisuunnan asemarakennuksena. Ungern on suunnitellut muun muassa Joensuun asemarakennuksen, joka on käytössä ja peruskorjattu.

Nykyinen asemarakennus on Hangossa järjestyksessään toinen. Ensimmäinen puurakenteinen asema paloi ja tuhoutui viime sotien aikana.

Aseman alueella on meneillään asemakaavamuutos, joka mahdollistaisi uuden S-marketin rakentamisen puretun Teboilin tontille.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi